Hoe maak je vis klaar voor beginners?

Vigo Spreeuw
2025-08-02 07:00:31
Count answers
: 0
Voor gebakken vis moet je vijf dingen weten:
Dep de vis droog.
Kruid met peper en zout, net voordat je de vis gaat bakken.
Gebruik een pan die net groot genoeg is voor de stukken vis.
In een te grote pan zal de boter sneller verbranden.
Tip: kies je voor een olie als vetstof, ga dan voor een meer neutrale olie zoals bijvoorbeeld arachideolie die de smaak van de vis niet overheerst.
Zet de pan op het vuur en voeg de vetstof toe.
Je bakt dunnere vis het beste op hoge temperatuur.
Bij dikkere stukken vis kan je het vuur iets lager zetten.
Hou de baktijd in de gaten.
Een filet van 100 g bak je twee minuten aan elke kant.
Draai de vis tijdens het bakken bij voorkeur maar 1 keer om.
Zo vermijd je dat het visvlees uit elkaar valt.
Heb je een vis met vel, begin dan met de velkant naar beneden.
Bak de vis niet te lang.
De vis is gaar als het visvlees net niet meer doorschijnend is.
Tip: prik met een vork in de vis.
Beweeg je vork lichtjes heen en weer: valt de vis mooi uit elkaar, dan is hij klaar.
Laat de vis na het bakken even rusten.
De regel is: evenveel minuten rusten als bakken.
Werk af met een beetje citroensap.
Lees ook
- Hoe bereid je een hele vis voor op de maaltijd?
- Hoe vis bereiden?
- Wat zijn de 4 stappen bij het bereiden van vis?
- Moet je een hele vis wassen voordat je hem kookt?
- Waarom moet je een hele vis koken?
- Wat is de beste manier om vis te bakken?
- Hoe bereid je vis veilig?
- Wat is de meest voorkomende fout bij het bereiden van vis?
- Hoe kun je het beste vis bakken?