:

Welke kaas is het beste voor gratin?

Fem Willems
Fem Willems
2025-08-22 21:53:52
Count answers : 32
0
Welke soort kaas kan ik het beste gebruiken? Eigenlijk kun je alle soorten kaas gebruiken die je maar lekker vindt! Persoonlijk vind ik ‘gewone’ geraspte kaas het meest lekker erbij, of Emmentaler of Parmezaanse kaas. Je kunt voor een variatie gaan en kiezen voor blauwe kaas of geitenkaas, of maak mijn recept voor een mozzarella aardappelgratin met pesto, ook ontzettend lekker en heerlijk bij een Italiaans kerstdiner.
Evie Bosman
Evie Bosman
2025-08-12 19:17:28
Count answers : 29
0
Ik kies voor Uniekaas. Ik kies voor dit recept voor Uniekaas belegen. Belegen kaas is de échte Nederlandse kaas. Met een volle en stevige smaak. Uniekaas maakt dit al 60 jaar met vast recept. Nog zo’n klassieker dus.

Lees ook

Wat is het verschil tussen au gratin en gratin?

library.no_preview_available Lees meer

Waarom is mijn gratin waterig?

Het is beter om de aardappelen vooraf te wassen. Vastkokende aardappelen bevatten al weinig zetmeel. Lees meer

Merel van den Velden
Merel van den Velden
2025-08-01 23:07:26
Count answers : 23
0
Een aardappelgratin maakt elk diner net een tikkeltje chiquer. Voor een aardappelgratin kun je het beste vastkokende aardappelen gebruiken. Aangezien de gratin lang in de oven moet en je geen romige puree wilt aan het einde, is dit de perfecte aardappel. In het originele recept voor gratin dauphinois zit helemaal geen kaas. Maar kaas kan ervoor zorgen dat er veel meer smaak aan het gerecht zit. Strooi bijvoorbeeld tussen elk laagje wat kaas. Voor meer pit kun je sterkere kaas gebruiken, maar voor een lichtere smaak kun je beter neutrale kaas gebruiken. Haal na 1 uur de folie eraf en bestrooi de bovenste laag met nog wat kaas voor een gegratineerd laagje. Zet de schaal dan nog 5 tot 10 minuten onder de gril. Smakelijk!
Sam Cicilia
Sam Cicilia
2025-08-01 20:25:19
Count answers : 28
0
Gratineren gaat toch weer het beste met plakjes of stukjes Mozzarella erover verdeeld. Emmentaler en Gruyère zorgen voor een krokanter korstje en een pittigere smaak. Er is echter ook een speciale kant-en klare gratinkaas verkrijgbaar in de meeste supers. Vaak is dit een mengsel kazen die zorgen voor de juiste smaak en korst.

Lees ook

Wat is de geschiedenis van gratin?

De eerste keer dat het gerecht vermeld wordt is in de beschrijving van een feestmaal dat Charles-Hen Lees meer

Wat maakt iets een gratin?

Een aardappelgratin is een ovenschotel met fijngesneden aardappelen, room en kaas. De naam van dit Lees meer

Tijs Korkmaz
Tijs Korkmaz
2025-08-01 20:19:43
Count answers : 33
0
Wil je de lekkerste kaaskorst bekomen en écht scoren bij je tafelgenoten? Dan vind je hier welke tekortkomingen voorverpakte gratinkaas heeft en hoe je de beste kaas moet kiezen om een crispy resultaat te bekomen. Gruyère is een Zwitserse kaas en werd vernoemd naar de stad Gruyères. Belangrijk om te weten is dat dit een officiële erkende kaas is mét een keurmerk. Geraspte Gruyèrekaas zal dus in elke winkel hetzelfde zijn en overal hetzelfde smaken.
Noortje Lathrope
Noortje Lathrope
2025-08-01 19:12:35
Count answers : 36
0
Voor tartiflette bijvoorbeeld, een typisch gerecht uit de Savoie, gebruik je een hele reblochon in tweeën gesneden. Vache Bleue stelde voor jou een mengeling samen van drie geraspte kazen, de Gratin Mix. We selecteerden daarvoor een goed smeltende emmentaler, een zachte maasdammer en een krachtige Bergkäse die al je gerechten een perfecte gratinlaag geven in de oven. Je kunt ook een gratin maken met slechts één kaassoort om de smaak van de kaas extra te benadrukken. Gebruik daarvoor de Geraspte Emmental, Geraspte Cheddar of Geraspte Mozzarella van Vache Bleue. Perfect om naar hartenlust goudbruine gratins op tafel te toveren!

Lees ook

Wat betekent gratin?

Een gratin is de goudbruine korst die ontstaat als een gerecht in de oven wordt klaargemaakt met een Lees meer

Wat betekent au gratin letterlijk?

Au gratin betekent letterlijk "met gratin". Gegratineerd, ofwel au gratin, betekent dat een gerecht Lees meer