:

Wat is er zo bijzonder aan de kaasmakers?

Berat van Baalen
Berat van Baalen
2025-07-28 05:21:57
Count answers : 2
0
Het geheim van de kaasmakerij zit mogelijk in de combinatie van de zilte zeewind, de Noord-Hollandse boeren en het land, en de vakmensen die hun kennis doorgeven van generatie op generatie. De kazen die ze hier maken behoren tot de absolute wereldtop. De Noord-Hollandse kaasmeesters maken de kaas alleen van de allerbeste Noord-Hollandse melk. De kaasmakerij heeft een Beschermde Oorsprongs Benaming (BOB) van de Europese Unie, wat betekent dat de kaas alleen door Noord-Hollandse kaasmeesters in Noord-Holland gemaakt mag worden.
Casper van Leeuwen
Casper van Leeuwen
2025-07-28 05:01:48
Count answers : 2
0
Onze kaasmakers Stompetoren kaas wordt gemaakt in de CONO kaasmakerij in Noord-Holland. Deze kaasmakerij staat aangeschreven als de beste & groenste kaasmakerij van Nederland. Onze kaasmakers roeren de wrongel nog met de hand en we gebruiken de meest moderne, duurzame technieken om zo energiezuinig mogelijk te produceren. De jarenlange ervaring en passie van de kaasmeesters zorgen voor een prachtig eindproduct: ‘Kaas waar je voor terugkomt.’
Dylan Smits
Dylan Smits
2025-07-28 02:06:55
Count answers : 4
0
De boeren en kaasmakers maken samen de lekkerste en eerlijkste kaas van de beste melk. Met duurzame moderne technieken en behoud van hun tradities. Eén van die tradities is het handmatig roeren van de wrongel en de natuurlijke rijping. De boeren delen hun kennis door middel van workshops aan de kaasmakers en geven zo hun unieke kennis door van generatie op generatie. In de hele keten wordt er gewerkt met echte aandacht voor de mens, dier en milieu. Van de grasspriet tot de kaas en van de boer tot de kaasmaker. De aarde geeft alles wat we nodig hebben en daar moeten we zuinig mee omgaan. Sinds 1 januari 2020 is het productieproces van CONO Kaasmakers klimaatneutraal. Melkwater wordt zoveel mogelijk hergebruikt en bij de aangesloten leden melkveehouders wordt duurzaam opgewekte stroom afgenomen. En nu in 2021 eten de koeien GMO-vrij krachtvoer. Dit betekent dat het krachtvoer geen genetisch gemodificeerde middelen bevat. 80% van het krachtvoer komt direct uit de regio. Dit betekent aandacht voor de mens, dier en milieu. De cirkel is rond; zorg goed voor onze wereld. Dan is het gras het best, de koe gezond, de melk van het beste kwaliteit, de boer blij en de kaas het lekkerst.
Rafael Hussein
Rafael Hussein
2025-07-28 01:35:45
Count answers : 3
0
De kaasmakers zijn een ambachtelijke zaak waar kaas met een hoge kwaliteit wordt verkocht. Zij geven informatie over hun kaas. Het personeel probeert een goed adres te blijven voor klanten. Ook is de kaasmakerij een vaste klantenkring en levert het aan veel horecagelegenheden in Almere. Het is een kleine familiezaak waar de passie voor kaas van vader op dochter is overgedragen.
Berend van Dijk
Berend van Dijk
2025-07-28 00:04:58
Count answers : 0
0
De kaasmakers onderscheiden zich door de manier waarop ze de kazen maken en door hun unieke eigenschappen. Hierdoor weerspiegelen deze kazen de herkomst en het vakmanschap van de kaasmakers. Elke stap in het productieproces is een kans voor de kaasboer om zijn kennis en passie te laten zien. Het resultaat is een product dat niet alleen lekker is, maar ook een verhaal vertelt over de mensen en de plek waar het vandaan komt.
Tobias Yildiz
Tobias Yildiz
2025-07-27 23:59:19
Count answers : 3
0
Hans Boot vertelt over het ontstaan van zijn passie en wat zijn kaas zo bijzonder maakt. Aan al onze kazen staat rasspecifieke en veehouder­gebonden melk aan de basis. Dat wil zeggen dat wij proberen de unieke eigenschappen van de verschillende koerassen, die in de melk tot uitdrukking komen, zo veel mogelijk in de kaas te behouden. Wij mengen dus geen melk van verschillende veehouders of verschillende rassen. Hier voegen wij unieke melkzuurbacteriën en/of rijpingsfermenten uit het buitenland aan toe, die kazen uit de omringende landen zo’n kenmerkende smaak geven. Vervolgens rijpen wij een heel groot deel van onze kazen in een natuurkorst. Dat geeft de kaas een breed smaakprofiel en dat maakt ons uniek.