:

Wat is de beste appel voor tarte tatin?

Nadine van den Velde
Nadine van den Velde
2025-07-26 14:39:19
Count answers : 2
0
Er wordt in de tekst geen expliciete aanbeveling gedaan voor een bepaalde appelsoort voor een tarte tatin. Het recept vermeldt alleen "2 appels" zonder specificatie over het type appel dat gebruikt moet worden.
Sem Gellemeyer
Sem Gellemeyer
2025-07-26 13:34:32
Count answers : 2
0
Welke appels moet ik gebruiken? Hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor een reguliere appeltaart. Stevige, friszure appels, die niet teveel vocht loslaten tijdens het bakken. Goudreinetten zijn daarom favoriet, maar ook Jonagold of Elstar appels zijn bijvoorbeeld erg geschikt. Help! Het appel-, suiker- en botermengel blijft te vochtig! Let op welke appels je gebruikt. Te sappige appels kunnen resulteren in een natte vulling.
Senna Simsek
Senna Simsek
2025-07-26 12:07:29
Count answers : 1
0
Of je nu kiest voor een klassieke appeltaart of een tarte tatin met karamel: voor taart gebruik je altijd een stevige en zure handappel. De felgroene Granny Smith, bijvoorbeeld. De zure smaak van de appel combineert perfect met het zoete deeg van de taart. Bovendien blijft hij tijdens het bakken hard en knapperig. De stevige Cox Orange is ook een prima alternatief, al is-ie vooral zoet. Dat kan je taart wat minder fris maken.
Hamza van de Wal
Hamza van de Wal
2025-07-26 11:22:06
Count answers : 0
0
Voor baksels werken stevige, zoetzure soorten meestal het best. Een appel die stevig blijft in de oven en na het bakken zijn frisse smaak nog heeft – dat is het doel. De Goudreinet is daar een goed voorbeeld van: zoetzuur, sappig en (na het bakken) toch zacht genoeg in je mond. Ook de Jonagold en de Elstar zijn geschikt voor ovenbaksels. Stop de appels in onder een dekentje van bladerdeeg, en je hebt een tarte tatin!