:

Wat voor wijn past bij vlees?

Azra van den Berg
Azra van den Berg
2025-08-06 01:29:30
Count answers : 49
0
Rode wijn en vlees passen goed bij elkaar. Dat wil niet zeggen dat elke rode wijn goed bij elk stuk vlees past. Let vooral op welke saus je gaat gebruiken. Als het overheersend is, moet de wijn op de saus aangepast worden. Toch zijn er ook vleessoorten waar een witte wijn lekker bij is. Zo past een Riesling bijvoorbeeld heel goed bij een schnitzel en zijn kip en gevogelte ook vleessoorten waar een glas witte wijn, zoals Chardonnay heerlijk mee te combineren is.
Thijn van den Brink
Thijn van den Brink
2025-07-23 04:31:26
Count answers : 22
0
Kip kun je op veel verschillende manieren klaarmaken. Over het algemeen is kip licht van smaak. Kies hier daarom ook een lichte fruitige wijn of een volle witte wijn bij. Witte wijn: Chardonnay of Viognier. Rode wijn: Pinot Noir. Witte wijn: Chardonnay. Rode wijn: Pinot Noir. Rode wijn: Pinot Noir of Syrah. Rode wijn: Pinot Noir. Varkensvlees is over het algemeen erg vet. Kies daarom bij varkensvlees een Chardonnay, rosé wijn of Pinot Noir. Witte wijn: hier past een volle witte wijn bij. Denk aan een Chardonnay. Hier past een krachtige en fruitige rosé wijn goed bij. Ook hier kun je het beste kiezen voor een rosé wijn. Rundvlees heeft een stevige structuur en smaak. Kies daarom ook een stevige wijn met veel tannines. Die tannines gaan goed samen met de eiwitten in het vlees. Over het algemeen gaat een Merlot, Sangiovese, Malbec, Syrah of Cabernet Sauvignon hier goed bij. Rode wijn: ga voor een lichte of medium wijn met hoge zuurgraad. Denk aan een Merlot of Sangiovese. Rode wijn: kies voor een stevige wijn met veel tannines. Denk aan een Malbec, Syrah of Cabernet Sauvignon.

Lees ook

Welke wijn past bij welke gerechten?

Welke wijn past er bij zalm? Welke wijn bij asperges? En welke wijn bij pasta? Kies hieronder het Lees meer

Welke wijn past bij welk gerecht app?

Een gerecht kan ook rond, romig en smeuïg aanvoelen. Denk aan pasta carbonara, zalm in roomsaus en k Lees meer

Levi van Nimwegen
Levi van Nimwegen
2025-07-23 04:26:51
Count answers : 35
0
Een goede Rosso di Montalcino, Valpolicella Ripasso, Barbera d'Asti of Dolcetto zijn uitstekende keuzes. Roséwijnen zijn de veelzijdige keuze die goed samengaat met diverse vleessoorten. Lichtere ietwat gekoelde rode wijnen als de Bardolino of Valpolicella Classico zijn voor deze zomerse dagen een prachtig altternatief.
Tim Zowran von Ranzow
Tim Zowran von Ranzow
2025-07-23 04:03:00
Count answers : 20
0
Biefstuk: ga voor lichte of medium stevige wijn met een hogere zuurgraad. Bijvoorbeeld een merlot, barbera of sangiovese. Steak of Ribeye: kies voor een stevige rode wijn met veel tannines. Bijvoorbeeld een cabernet sauvignon, malbec of syrah. Gestoofd of gebakken lamsvlees: ga voor rioja reserva, malbec of een middelzware bordeaux. Lamskoteletjes: kies voor rode wijn uit de Languedoc-Roussillonstreek. Ga je voor hertenbiefstuk: neem een krachtige rode wijn, met zwart fruit zoals cassis en kersen. Bij een gebakken of gegrilde kalfshaas past een niet al te zware rode wijn. Kies voor een pinot noir uit de Bourgogne of een lichte rode wijn zoals de Beaujolais. Gegrilde varkenskoteletten: schenk hierbij dan een heerlijk glas volle witte wijn van de chardonnay druif. Beenham: kies voor een krachtige en fruitige rosé.

Lees ook

Waarom wijn in gerechten?

Wetenschappelijke bevestiging waarom wijnen ideaal te combineren zijn met bepaalde gerechten. Volge Lees meer

Wat serveren bij wijn?

Hoewel dit het smaakpalet kan beïnvloeden, kun je overwegen om bij deze selectie wijnen een hapje te Lees meer

Guusje Luitgardis van Neustrië
Guusje Luitgardis van Neustrië
2025-07-23 03:58:36
Count answers : 38
0
Rode Wijn bij Rood Vlees Rode wijnen zijn over het algemeen de beste keuze bij rood vlees, zoals rundvlees, lamsvlees of wild. Cabernet Sauvignon: Deze wijn is een klassieker bij biefstuk of een goed doorregen steak. Malbec: Vooral populair bij Argentijnse steaks, Malbec heeft een stevige structuur en een fruitig karakter, waardoor het perfect is voor vetter vlees zoals ribeye. Syrah/Shiraz: Deze wijn, met zijn kruidige en peperige tonen, past geweldig bij gegrild of geroosterd vlees, zoals lamsvlees of steak. Witte Wijn bij Lichter Vlees Witte wijnen zijn vaak de beste keuze voor lichter vlees, zoals kip, varkensvlees of vis. Chardonnay: Vooral de iets zwaardere varianten van Chardonnay, zoals die uit Bourgogne, passen goed bij gegrilde kip of geroosterd varkensvlees. Sauvignon Blanc: Deze frisse en aromatische wijn is ideaal bij varkensvleesgerechten met citrus of kruiden, zoals een varkenshaasje met een frisse saus. Pinot Grigio: De lichte, frisse tonen van deze wijn passen perfect bij gegrilde vis of kipgerechten met een lichte marinade. Rosé bij BBQ en Gegrild Vlees Rosé is een veelzijdige keuze die goed werkt met gegrild vlees, zoals hamburgers of BBQ-varkensribben. Provence Rosé: Deze rosé met zijn frisse smaken en lichte kruiden is perfect bij BBQ-gerechten, vooral als je gegrild vlees zoals kip of spareribs serveert. Dessertwijn bij Gegrild Vlees met Zoete Sauzen Een onverwachte, maar heerlijke combinatie is het serveren van een zoete dessertwijn bij gegrild vlees met een zoetige saus, zoals een steak met een balsamico-glazuur of een barbecue saus. Port: De rijke, zoete smaken van een portwijn passen goed bij de zoute en rokerige tonen van BBQ-vlees, vooral als het wordt geserveerd met een zoetige saus.
Luuk van Geest
Luuk van Geest
2025-07-23 02:30:42
Count answers : 43
0
Bij biefstuk past een rode wijn uit Bordeaux of Cabernet sauvignon. Bij gebakken of gegrilde biefstuk past een wijn uit Bordeaux, een Cabernet sauvignon van hoge kwaliteit of een wijn uit Graves of Haut-Medoc. Bij tartaar van biefstuk past een eenvoudige rode wijn zoals een Bordeaux of een Cabernet sauvignon. Bij boeuf bourguignon past Bourgogne. Bij boeuf stroganoff past een rosé uit Bandol of een lichte rode wijn zoals een Barbera uit Piemonte. Bij carpaccio past een lichte rode wijn zoals een Barbera uit Piemonte of een witte wijn zoals een Pinot grigio. Bij chateaubriand past een volle rode wijn zoals een Margaux of een bourgeois uit Saint-Emilion. Bij chili con carne past een volle rode wijn zoals een Carinena of een Corbieres. Bij entrecote past een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Cabernet sauvignon. Bij fondu bourguignonne past een lichte rode wijn zoals een Beaujolais. Bij gehaktballen past een lichte rode wijn zoals een Corbieres of een Cotes du Rhone. Bij goulash past een volle rode wijn zoals een Blaufrankisch uit Oostenrijk of een Cabernet franc. Bij ossenstaart past een volle rode wijn zoals een Merlot uit Chili of een Lalande-de-Pomerol. Bij ossentong past een volle rode wijn zoals een Bonarda uit Argentinië of een Pinot noir uit de Elzas. Bij pot-au-feu past een lichte rode wijn zoals een Anjou of een Beaujolais. Bij ribeye past een volle rode wijn zoals een Barolo of een Brunello di Montalcino. Bij rosbeef in madeirasaus past een volle rode wijn zoals een Canon-Fronsac of een Premieres Cotes de Blaye. Bij runderspies past een volle rode wijn zoals een Cabernet sauvignon uit Chili of een Corbieres. Bij rundfilet past een volle rode wijn zoals een Cotes du Rhone of een Gigondas. Bij steak maitre d’hotel past een volle rode wijn zoals een Arbois of een Bergerac. Bij steak tartaar past een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een Buzet. Bij tournedos past een volle rode wijn zoals een Listrac of een Touraine Amboise. Bij tournedos bearnaise past een volle rode wijn zoals een Barbaresco of een Cabernet sauvignon uit Chili. Bij wagyu past een volle rode wijn zoals een Barbaresco of een Chianti classico. Bij warme rosbeef past een volle rode wijn zoals een Aloxe-Corton of een Cotes du Rhone.

Lees ook

Welk gerecht past het beste bij wijn?

Welke wijn past er bij zalm? Welke wijn bij asperges? En welke wijn bij pasta? Kies hieronder het Lees meer

Hoe weet je welke wijn het beste bij je past?

Uw keuze kunt u heel goed baseren op het smaakprofiel van een wijn. Bij wijnomschrijvingen worden va Lees meer

Lina Farah
Lina Farah
2025-07-23 02:03:01
Count answers : 26
0
Als je op zoek bent naar een wijn die goed past bij vlees, zijn hier enkele aanbevelingen: Beenham combineert goed met Pinot Blanc, Weisburgunder, Gamay, Pinot Noir en Zweigelt. Biefstuk kan worden gecombineerd met Merlot, Pinotage of Tempranillo. Buikspek kan worden geserveerd met Riesling, Pinot Noir, Mencía, Barbera, Sangiovese of rode Etna. Entrecote wordt aanbevolen met Bordeaux, Noord-Rhône, Ribera del Duero of Rioja. Een hamburger kan worden gepaard met Zinfandel, Primitivo, Merlot, Malbec, Shiraz of Pinotage. Kalfsoester combineert goed met Chardonnay, Soave, Pinot Noir of Sangiovese. Lamsbout kan worden geserveerd met Rioja, Alentejo, Cabernet Sauvignon of Sangiovese. Ossenhaas of tournedos past goed bij Beaujolais, Chinon, Givry, Barbera of Sangiovese. Osso buco van kalf combineert goed met Pinot Noir, Barbera, Dolcetto of Chianti Classico. Picanha kan worden geserveerd met Malbec, Bordeaux, Californische Cabernet Sauvignon of Carmenère. Ribeye wordt aanbevolen met Bordeaux, Cabernet Sauvignon, Douro, Malbec, Cahors, Shiraz of Super Tuscans. Schnitzel van kalf of varken combineert goed met Grüner Veltliner, Riesling, Pinot Grigio, Gamay, Lagrein of Pinot Noir. Steak tartare kan worden geserveerd met Chablis, Aligoté, Assyrtiko, Pinot Noir of Beaujolais. Varkenshaas past goed bij Chardonnay, Chenin Blanc, Viognier, Merlot, Tempranillo of Sangiovese.
Oscar van Hemert
Oscar van Hemert
2025-07-23 01:19:33
Count answers : 33
0
Elegante rode variëteiten voor gevogelte en varkensvlees, zijn ook geschikt voor vlees. Voor gevogelte zoals kip of kalkoen, en voor mals varkensvlees, kies je eerder voor elegante rode wijnen. Een goede Rosso di Montalcino, Valpolicella Ripasso, Barbera d'Asti of Dolcetto zijn uitstekende keuzes. De zachtere tannines en fruitige tonen van deze wijnen vullen de delicate smaken van het vlees subtiel aan. Roséwijnen zijn de veelzijdige keuze die goed samengaat met verschillende vleessoorten. Of het nu gaat om gegrilde kip, lichte vleessalades of zelfs een zomerse barbecue, een goed gekoelde rosé voegt een frisse dimensie toe aan je maaltijd en is een uitnodigende optie voor warmere dagen. Lichtere ietwat gekoelde rode wijnen als de Bardolino of Valpolicella Classico zijn voor deze zomerse dagen een prachtig alternatief.

Lees ook

Wat is de beste gratis wijn-app?

Er worden verschillende gratis wijn-apps genoemd, zoals Vivino, Delectable en Hello Vino. Vivino bi Lees meer

Waarom past rode wijn bij vlees?

Rode wijn en vlees vormen al eeuwenlang een iconische combinatie. De diepe, rijke smaken van rode wi Lees meer

Marit Timmermans
Marit Timmermans
2025-07-22 23:52:21
Count answers : 29
0
Rode wijn en vlees passen goed bij elkaar. Dat heeft er ook vooral mee te maken dat de eiwitten in het vlees de tannines van een rode wijn verzachten en de wijn soepeler maken. Toch zijn er ook vleessoorten waar een witte wijn lekker bij is. Zo past een Riesling bijvoorbeeld heel goed bij een schnitzel en zijn kip en gevogelte ook vleessoorten waar een glas witte wijn, zoals Chardonnay heerlijk mee te combineren is. Biefstuk past bijvoorbeeld goed bij een tanninerijke rode wijn, zoals Bordeaux, Toscaanse Sangiovese, Carmenère of Shiraz. Ossenstaart past goed bij krachtige rode wijn, zoals Brunello, Ribera del Duero of Châteauneuf-du-Pape. Stoofvlees past goed bij krachtige rode wijn, zoals Rhône, Bordeaux of Toscane. Tournedos past goed bij stevige rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Bordeaux of Toscane. Ribeye past goed bij krachtige rode wijn, zoals Shiraz, Malbec, Madiran, Cahors of Bordeaux. Kalfsentrecote past goed bij sappige rode wijn, zoals rijpere Bordeaux, Rioja Crianza of Barbera d'Alba. Lamsvlees past goed bij rijpe rode wijn, zoals Bordeaux, Médoc of Graves. Lamshaft past goed bij krachtige rode wijn, zoals Bordeaux, Super Tuscan of Noord-Rhône. Duif past goed bij aardse rode wijn, zoals Beaujolais, Cabernet Franc, of stevige Pinot Noir. Hert past goed bij stevig rood, zoals gerijpte Bordeaux, Pinot Noir, Shiraz of Châteauneuf-du-Pape. Hazenvlees past goed bij stevig kruidige rode wijn, zoals Rhône of Bourgogne. Konijn past goed bij elegante rode wijn, zoals Bourgogne, Beaujolais of Rhône. Parelhoen past goed bij elegante rode wijn, zoals Bourgogne of volle witte wijn, zoals Chardonnay. Patrijs past goed bij stevige rode wijn, zoals Hermitage, Barbaresco of Bourgogne. Ree past goed bij stevig rood, zoals gerijpte Bordeaux, Pinot Noir, Shiraz of Châteauneuf-du-Pape. Wild zwijn past goed bij krachtige rode wijn, zoals uit Toscane, Toro, Barolo of Châteauneuf-du-Pape.
Karlijn Wagenvoort
Karlijn Wagenvoort
2025-07-22 23:51:56
Count answers : 34
0
Rode wijnen zijn over het algemeen de beste keuze bij rood vlees, zoals rundvlees, lamsvlees of wild. De tannines in rode wijn helpen om de rijke smaken van het vlees te balanceren en versterken de umami in het gerecht. Cabernet Sauvignon is een klassieker bij biefstuk of een goed doorregen steak. Malbec heeft een stevige structuur en een fruitig karakter, waardoor het perfect is voor vetter vlees zoals ribeye. Syrah/Shiraz past geweldig bij gegrild of geroosterd vlees, zoals lamsvlees of steak. Witte wijnen zijn vaak de beste keuze voor lichter vlees, zoals kip, varkensvlees of vis. Rosé is een veelzijdige keuze die goed werkt met gegrild vlees, zoals hamburgers of BBQ-varkensribben. Een zoete dessertwijn kan ook een heerlijke combinatie zijn bij gegrild vlees met een zoetige saus. Het kiezen van de juiste wijn bij vlees maakt een enorm verschil in de culinaire ervaring.
Rayan van Vermandois
Rayan van Vermandois
2025-07-22 23:00:49
Count answers : 29
0
Wijn & vlees - een overzicht Vleessoort Bijpassende wijn Beenham Pinot Blanc/Weisburgunder, Gamay, Pinot Noir, Zweigelt Biefstuk Merlot, Pinotage, Tempranillo Buikspek Riesling, Pinot Noir, Mencía, Barbera, Sangiovese, rode Etna Entrecote Bordeaux, Noord-Rhône, Ribera del Duero, Rioja Hamburger Zinfandel, Primitivo, Merlot, Malbec, Shiraz, Pinotage Kalfsoester Chardonnay, Soave, Pinot Noir, Sangiovese Lamsbout Rioja, Alentejo, Cabernet Sauvignon, Sangiovese Ossenhaas/tournedos Beaujolais, Chinon, Givry (Pinot Noir), Barbera, Sangiovese Osso buco (kalf) Pinot Noir, Barbera, Dolcetto, Chianti Classico Picanha Malbec, Bordeaux, Californische Cabernet Sauvignon, Carmenère Ribeye Bordeaux, Cabernet Sauvignon, Douro, Malbec/Cahors, Shiraz/Syrah, Super Tuscans Schnitzel (kalf/varken) Grüner Veltliner, Riesling, Pinot Grigio, Gamay, Lagrein, Pinot Noir Steak tartare Chablis, Aligoté, Assyrtiko, Pinot Noir, Beaujolais Spareribs Zinfandel, Primitivo, Negroamaro Varkenshaas Chardonnay, Chenin Blanc, Viognier, Merlot, Tempranillo, Sangiovese
Tim Zowran von Ranzow
Tim Zowran von Ranzow
2025-07-22 21:41:47
Count answers : 20
0
Kies hier daarom ook een lichte fruitige wijn of een volle witte wijn bij. Rode wijn: Pinot Noir. Rode wijn: Pinot Noir of Syrah. Rode wijn: Pinot Noir. Kies daarom bij varkensvlees een Chardonnay, rosé wijn of Pinot Noir. Witte wijn: hier past een volle witte wijn bij. Denk aan een Chardonnay. Hier past een krachtige en fruitige rosé wijn goed bij. Ook hier kun je het beste kiezen voor een rosé wijn. Rundvlees heeft een stevige structuur en smaak. Kies daarom ook een stevige wijn met veel tannines. Die tannines gaan goed samen met de eiwitten in het vlees. Over het algemeen gaat een Merlot, Sangiovese, Malbec, Syrah of Cabernet Sauvignon hier goed bij. Rode wijn: ga voor een lichte of medium wijn met hoge zuurgraad. Denk aan een Merlot of Sangiovese. Rode wijn: kies voor een stevige wijn met veel tannines. Denk aan een Malbec, Syrah of Cabernet Sauvignon.