Wat als mayonaise te lopend is?

Siem Brouwer
2025-07-21 02:13:56
Count answers
: 2
Als je mayonaise te dun of te lopend is, kun je naast de eierdoor ook het eiwit toevoegen.
Dit verandert niets aan de smaak, maar zorgt er wel voor dat je mayonaise een vollere structuur krijgt.
Voeg de olie druppelgewijs aan je eierdooier toe, terwijl je die opklopt.
Zo vermijd je dat de mayonaise te lopend is.

Suus Bozkurt
2025-07-21 01:34:55
Count answers
: 2
Je concentreert de eidooiers te sterk of je gebruikt te veel mosterd of azijn.
Wat is de reden van de oranje kleur, ik ken ze niet.
Je hebt waarschijnlijk te veel olie toegevoegd en maar niet genoeg gerood.
Maak een nieuwe mayonaise en voeg de mislukte mayonaise ervan toe tijdens het roeren van de nieuwe. Je zal zien dat je de dikte krijgt zoals het hoort.

Simon Scholten
2025-07-21 00:47:44
Count answers
: 2
Wat kun je doen als de mayonaise te dik is?
Het is heel makkelijk om mayonaise die iets te dik is, weer dunner te maken.
Mayonaise kan na een paar dagen namelijk iets dikker worden.
Voeg net als bij geschifte mayonaise al kloppend een beetje lauwwarm, kamer temperatuur water toe.
Niet meer dan een eetlepel, en de mayonaise zal een beetje dunner zijn.

Bente Cicilia
2025-07-20 22:09:14
Count answers
: 3
Ook als je de mayonaise niet dik krijgt na flink kloppen, kan je wat lauw vocht toevoegen.
Wanneer de vetdeeltjes van de olie zich tijdens het kloppen onvoldoende binden met het ei en de mosterd gaat de mayonaise schiften.
Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer je te veel olie ineens hebt toegevoegd.
Voeg de olie langzaam toe terwijl je blijft roeren, tot de mayonaise de juiste dikte krijgt.
Azijn of citroensap voeg je best pas op het einde toe.