Wat betekent "steak au poivre

Lieke die Pelser
2025-07-13 10:15:29
Count answers
: 0
Het artikel beschrijft een recept voor steak au poivre.
De bereiding bestaat uit een aantal stappen, zoals het kruiden van het vlees met peper en zout en het bakken van de steaks in een pan.
Vervolgens wordt de saus gemaakt door room, bruine fond en cognac te mengen en in te koken.
Het resultaat is een smaakvolle en aromatische saus die wordt geserveerd met de gestoofde steaks en bijgerechten zoals sla en frietjes.

Amira Meyer
2025-07-13 09:34:05
Count answers
: 1
Steak au poivre is een klassieke Franse biefstuk met pepersaus en room. De klassieke pepersaus wordt gemaakt met zwarte of groene peperkorrels, sjalot, room en een scheutje cognac. Recept biefstuk met pepersaus – steak au poivre bestaat uit onder andere ~400 gr ossenhaas, zout, peperkorrels, olijfolie, roomboter, sjalot, kappertjes, cognac, runderbouillon en room. De Fransen eten deze biefstuk met pepersaus en room vaak met lekkere frietjes erbij. Erg lekker erbij zijn gegrilde groenten of een frisse salade.

Evi Hendriks
2025-07-13 08:54:49
Count answers
: 2
Tegen een goede steak met klassieke pepersaus (steak au poivre) zijn maar weinig mensen bestand.
Voor deze klassieke pepersaus gebruiken we kleine groene peperbolletjes – in de meeste supermarkten en delicatessenzaken wel te koop.
Kun je ze niet vinden, gebruik dan een eetlepel zwarte peper, stop ‘m in een plastic zakje en rol er eventjes overheen met een deegroller of een fles wijn.
Voeg het verkruimelde bouillonblokje toe en blus het af met de cognac.
Roer even tot het bouillonblokje is opgelost.
Doe ook de groene peperkorrels erbij en roer.
Voeg de room en een eetlepel boter toe, zet het vuur iets hoger en laat de pepersaus ongeveer een minuut inkoken tot de gewenste dikte.
Voeg tot slot een eetlepel worcestersaus toe.
Maak de steaks af met een genereuze hoeveelheid van de klassieke pepersaus.

Evi Peeters
2025-07-13 08:51:27
Count answers
: 4
Steak au poivre, oftewel pepersteak, is een gerecht dat rechtstreeks uit de Franse bistro komt.
Dit heerlijke Franse vlees heeft een korst van peper wat zorgt voor een rijke smaakexplosie.
Kruid het vlees goed in met peper aan beide zijden.
Verhit in een andere pan de resterende olijfolie en een beetje roomboter en bak het vlees bruin op hoog vuur.
Keer het vlees regelmatig om.
Bak het vlees verder gaar in ongeveer 5 min. op laag vuur.
Vergeet niet de zijkanten van het vlees goed mee te bakken.
Haal het vlees uit de pan en laat het rusten.

Kai van Lucel
2025-07-13 08:49:48
Count answers
: 1
Een lekker stukje mals vlees gewenteld in peper is deze steak au poivre.
Heerlijk met een frisse groene salade, en voor de lekkerbekken verse frietjes.
Kruid de biefstukken met zout.
Maal voldoende peper grof in een plat bord en dep de biefstukken hierin zodat ze volledig bedekt zijn.
Verhit 2 klontjes boter in de pan en bak het vlees gaar naar eigen wens.
Haal de biefstukken uit de pan en laat ze even rusten onder aluminiumfolie.
Schenk de cognac in de pan en roer het aanbaksel los.
Breng aan de kook en giet er de bouillon bij.
Voeg de groene peperbolletjes toe en bind de saus met 2 klontjes koude boter.
Verdeel de steaks over de borden.
Schenk er de saus over en serveer met de groene sla.

Julie Thomas
2025-07-13 08:07:05
Count answers
: 1
Misschien wordt al het voorgaende nog wel het best weerspiegelt in een ouderwetse ‘steak au poivre’.
Een van de sterren van het menukaart is de klassieke steak au poivre, een echte publiekstrekker.
De in boter gebakken ossenhaas drijft in een pansaus, bereid door de pan te deglaceren met room en vervolgens te flamberen met cognac.
Kers op de taart zijn de speciaal geselecteerde sarawak pepers uit Borneo.
De smaak en geur van deze zwarte peperkorrels zijn tenslotte de naamgever van dit gerecht.

Jack van Leeuwen
2025-07-13 06:55:08
Count answers
: 0
Bak de steaks in geklaarde boter in een hete pan, kruid met peper en zout.
Voeg er peperbolletjes bij en werk af met zout en een stevige draai van de pepermolen.
Deze bereidingswijze en ingrediëntenlaten vermoeden dat steak au poivre een steak is met peper.

Bart van den Velden
2025-07-13 06:53:00
Count answers
: 2
Steak au poivre of pepersteak is een Frans gerecht dat bestaat uit een biefstuk, bij voorkeur een filet mignon, die bedekt wordt met gebroken peperkorrels en vervolgens wordt gegaard. De peperkorrels vormen een korst op de biefstuk en de prikkelende smaak zorgt voor een complementair contrast met de rijke smaak van het rundvlees. Het gerecht wordt vaak geserveerd met een pepersaus, bestaande uit gereduceerde cognac, room en de aanbaksels die achterbleven na het bakken van het vlees.
Lees ook
- Wie heeft de steak au poivre uitgevonden?
- Wat is poivre?
- Wat is de betekenis van au poivre saus?
- Wat is de betekenis van Le Poivre?
- Wat is de betekenis van steak?
- Wat is de geschiedenis van pepersteak?
- Waar komt de steak vandaan?
- Wat betekent het woord poivre?
- Waarvoor staat het Franse woord poivre?