Waarmee eten Fransen crêpes?

Tim Vermeulen
2025-07-03 14:21:01
Count answers
: 2
Crêpes zijn een soort van pannenkoeken, die met veel verschillende soorten van topping gegeten kan worden. De bekendste toppings passend bij de Franse pannenkoeken zijn bijvoorbeeld chocoladepasta, honing, en verschillende soorten vers fruit. Crêpes met aardbeien is een typisch Franse zoete snack, maar je kunt deze natuurlijk ook als ontbijt of als dessert eten. Was de aardbeien onder koud water uit de kraan af, snij het kroontje eraf. Halveer de aardbeien en serveer deze samen met de crêpes.

Mathijs Sanders
2025-07-03 13:43:45
Count answers
: 5
De crêpes jambon fromage zijn niets anders dan hartige pannenkoeken gevuld met béchamelsaus, kaas en ham. Een soort pannenkoek met kaas en spek, maar met een extra romige vulling om de druiligste dagen van het jaar door te komen. Een beetje Fransman kent ze vast: les crêpes salées au jambon et fromage. Oftewel: de hartige crêpes met kaas en ham.

Fem Willems
2025-07-03 13:39:15
Count answers
: 2
Serveer de crêpes met jam, confiture als ontbijt.
Deze dunne Franse flensjes kunnen ook prima als dessert worden geserveerd met een dun laagje chocoladepasta, een klein bolletje chocoladeijs en een toefje slagroom.
Je kunt dit recept voor Franse crêpes ook prima gebruiken als basis voor crêpe Suzettes met Grand Marnier.

Joy Kathagen
2025-07-03 13:31:48
Count answers
: 1
Fransen eten crêpes suzette, een heerlijk warm dessert: mooie dunne flensjes, in vieren gevouwen en gelflambeerd in een gekaramelliseerde saus met sinaasappelsap en sinaasappellikeur.
Het liefst nog brandend aan tafel gebracht met een bolletje vanille-ijs erbij.

Rosalie Koç
2025-07-03 12:58:56
Count answers
: 4
De zoete crêpe is er in vele soorten en smaken, maar met de meest eenvoudige versie, de beroemde “beurre-sucre” (met boter en suiker), kun je het best de kwaliteit van het beslag testen. Crêpes met een hemels smakende karamel met gezouten boter of met jam vormen een traktatie voor de echte lekkerbek.

Florian Sanders
2025-07-03 09:05:20
Count answers
: 3
De crêpe, krampouezh in Bretons, wordt gemaakt van melk en witte bloem. In de meest traditionele vorm wordt hij geserveerd met suiker en boter óf gezouten karamelboter, een Bretonse delicatesse. De klassieke galette, een galette complète, eet je met ham, kaas en een gebakken ei. Grote eters bestellen een gallete-saucisse oftewel kaletex gant silzig. De Bretonse versie van een hotdog: waarbij een worst in een galette wordt gerold.

Gijs van den Brink
2025-07-03 08:44:40
Count answers
: 2
Fransen eten crêpes met suiker en boter of gezouten karamelboter, een Bretonse delicatesse. De klassieke galette, een galette complète, eet je met ham, kaas en een gebakken ei. Grote eters bestellen een gallete-saucisse oftewel kaletex gant silzig, de Bretonse versie van een hotdog: waarbij een worst in een galette wordt gerold. Deze combineren ze het beste met een fles cider, bijvoorbeeld doux, demi-sec of brut.