:

Wat is het geheim van een goede crêpe?

Nienke le Guellec
Nienke le Guellec
2025-07-03 10:16:39
Count answers : 1
0
Pas als je de krant er door kunt lezen is deze Franse pannenkoek het allerlekkerst. Laat het beslag minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Giet wat van het beslag in de pan en verdeel het gelijk tot een dun laagje over de gehele pan. Bak de crêpe tot de bovenkant droog is en keer deze dan met behulp van een spatel. Bak vervolgens kort op de andere zijde en serveer de crêpe (lauw)warm.
Amy Aksoy
Amy Aksoy
2025-07-03 09:49:31
Count answers : 0
0
Het geheim van een goede crêpe staat niet in de tekst, maar we kunnen wel zeggen dat de basis voor een pannenkoek (en dus ook voor een crêpe) begint met een pannenkoeken beslag. Het meest makkelijke pannenkoeken beslag bestaat uit 4 ingrediënten: Bloem, melk, ei en zout. Maak hem liever schoon met warm water en evt. een heel klein beetje afwasmiddel. Het pannenkoeken beslag is nu klaar om te bakken. Zet je koekenpan op het vuur en laat de pan lekker warm worden. Doe een klein beetje boter in de pan en laat dit uitbruisen. Tijdens het bakken verdwijnen deze vaak. De eerste pannenkoek vertelt je heel veel. Draait hij makkelijk om en is hij stevig, dan is je beslag goed. Breekt hij? Dan is je beslag te dun. Maar het beslag niet weggooien, hoor. Als je er wat bloem bij doet kun je hem weer dikker maken.
Evie Luster
Evie Luster
2025-07-03 08:27:03
Count answers : 0
0
Ik had niet genoeg "beslag" voor de laatste, dus ik voegde wat extra melk toe. Dat was niet genoeg, dus voegde ik wat water rechtstreeks in mijn pollepel toe, en ik deed niet de moeite om het te mengen. Deze laatste crêpe was mijn favoriet. De helft ervan werd erg krokant, wat ik voor allemaal wil bereiken.
Fenne de Vos
Fenne de Vos
2025-07-03 07:15:36
Count answers : 2
0
Belangrijk voor de perfecte crêpe is de juiste hoeveelheid vet om in te bakken. Snij een kleine aardappel door en schil een helft. Schenk een scheut zonnebloemolie in een kommetje. Steek een vork stevig in de geschilde aardappel. Doop de aardappel in de olie, wrijf de koekenpan ermee in. Verhit de pan, houdt hem schuin en giet er een lepel beslag in. Giet net genoeg beslag in de koekenpan om de bodem te bedekken. Draai de pan rustig rond om het beslag gelijkmatig over de bodem te verspreiden. Bak de crêpe ongeveer 30 seconden, draai hem om met een houten spatel en bak de andere kant 15 seconden.
Amélie van der Laar
Amélie van der Laar
2025-07-03 07:03:22
Count answers : 1
0
Boter is superbelangrijk; zowel voor de smaak als bij het bakken. Het beste is om het beslag even een uurtje afgedekt in de koelkast te zetten voordat je gaat bakken. Het mengsel moet mooi geblend zijn, maar het is niet erg als er nog een paar piepkleine klontjes bloem inzitten. Het beslag is dunner dan normaal pannenkoekenbeslag, en veel dunner dan Amerikaanse pancake beslag, maar dat is juist goed.