:

Hoe eet je duurzame vis?

Johannes Bos
Johannes Bos
2025-10-27 09:49:06
Count answers : 38
0
Ik kan je niet helpen om antwoorden te vinden in een artikel dat er niet is.
Laurens Tamsma
Laurens Tamsma
2025-10-18 12:10:08
Count answers : 24
0
Probeer daarom vaker te kiezen voor vegetarische opties zoals peulvruchten en te variëren tussen vlees en vis. Kijk op onze webpagina's over visserij en viskweek voor een uitgebreide toelichting van de verschillende duurzaamheidsimpact. Topkeurmerken zoals MSC en ASC en de VISwijzer kunnen je helpen te kiezen voor duurzaam gevangen of gekweekte vis. De vissoorten met de minste broeikasgasemissies zijn haring en wild gevangen zalm. Vaker kiezen voor vis in plaats van vlees is goed voor het milieu en je gezondheid.

Lees ook

Wat betekent duurzame visserij?

Duurzame visserij is een vorm van visserij die toekomstbestendig is in zowel ecologisch, economisch Lees meer

Waarom koken Japanners geen vis?

Tot 100 jaar geleden aten Japanners geen vlees. Lees meer

Phileine Ponci
Phileine Ponci
2025-10-18 09:20:31
Count answers : 39
0
Bij wild gevangen vis kun je bijvoorbeeld kijken naar hoe de vis gevangen is, en uit welk gebied die komt. Vraag je visboer eens om bijvangst, zoals poon, schar of steenwijting. Koop een vissoort die er relatief goed voor staat: zoals haring, Hollandse garnalen, Schotse of Noorse zalm, Noordzeekrab, wijting of schelvis. Vraag je visboer of de ober waar je vis vandaan komt en hoe hij is gevangen. Kijk voor meer info over vangst en herkomst op de viswijzer van Good Fish, waar je een handig overzicht vindt van hoe het met welke vis gesteld is op bepaalde plekken.