:

Waarom koken Japanners geen vis?

Victoria Wolters
Victoria Wolters
2025-10-18 02:53:00
Count answers : 30
0
Japanners koken geen vis omdat: het boeddhisme in de zevende eeuw vlees eten verbood waardoor voedsel voor ruim duizend jaar vooral uit zee kwam en Japan grotendeels uit bergen en vulkanen bestaat waardoor landbouw lastig is en de vangst en bereiding van vis een ware kunst werd.
Lorenzo de Jong
Lorenzo de Jong
2025-10-08 21:02:41
Count answers : 27
0
Tot 100 jaar geleden aten Japanners geen vlees.

Lees ook

Wat betekent duurzame visserij?

Duurzame visserij is een vorm van visserij die toekomstbestendig is in zowel ecologisch, economisch Lees meer

Welke vis is het minst vervuild?

Andere vissen met lage hoeveelheden kwik zijn: ansjovis, tongschar, venusschelpen, krabbetjes, schel Lees meer

Dylano Karaca
Dylano Karaca
2025-10-08 20:45:32
Count answers : 25
0
Je kan de Japanse lekkernij zowel rauw als gekookt eten. De meeste mensen raden juist aan om het rauw te eten of het hele korte tijd te koken of te stomen.