:

Is ceviche Spaans?

Jennifer Verbeeck
Jennifer Verbeeck
2025-06-29 20:59:46
Count answers : 3
0
Ceviche van coquilles met rode peperkorrels ofwel vieiras a la pimienta rosa een recept voor maken van een ceviche met roze peperkorrels, bieslook en anis dulce. De Sint Jacobsschelpen of coquilles worden lichtelijk gegaard in citroensap samen met wat olijfolie. Gezien in het Spaanse kooktijdschrift Cocina Mia Vieiras a la pimienta rosa is Spaans voor Ceviche van coquilles met rode peperkorrels.
Carlijn Wolters
Carlijn Wolters
2025-06-29 20:08:14
Count answers : 3
0
Ceviche is een authentiek gerecht uit Peru, gemaakt met verse vis in een zure marinade. Dit klassieke Peruaanse gerecht staat ontzettend feestelijk op tafel.
Lenn Demirci
Lenn Demirci
2025-06-29 18:37:35
Count answers : 1
0
Spaanse kolonisten hebben een grote invloed gehad op de Zuid-Amerikaanse keuken. Zo legden zij ook de basis voor ceviche. De meeste mensen kennen ceviche als een Peruaans recept met rauwe vis als hoofdingrediënt.
Hendrik Vandenbergh
Hendrik Vandenbergh
2025-06-29 18:36:02
Count answers : 5
0
Dit is het nationale gerecht van Peru: een combinatie van Spaanse citrusvruchten en koriander met gemarineerde rauwe vis en plaatselijke pepers uit de Incatijd. Inmiddels wordt ceviche overal gegeten. Al in de tijd van de Inca’s werd een soort ceviche gemaakt door vis voor bereiding te marineren met chicha, een gefermenteerde maisdrank. De Spaanse conquistadores brachten limoenen mee naar Zuid-Amerika en het sap hiervan blijkt volmaakt te passen bij de witvis van de Pacifische kust. Mogelijk brachten ondernemende zeelui van de Polynesische eilanden een versie van dit gerecht mee naar het Paaseiland en het vasteland van Zuid-Amerika. Ceviche lijkt ook sterk op ika mata (van het eiland Rarotonga).