Waterkers is het gezondste voedsel uit het onderzoek.
De onderzoekers hebben de voedingsmiddelen vergeleken op basis van hun dichtheid aan voedingsstoffen.
Met een totaal van 100 punten verslaat de winnaar in de ranglijst van gezondste voedingsmiddelen zelfs Chinese kool, snijbiet, rode bieten en spinazie.
Waterkers bevat een groot aantal vitaminen, mineralen en secundaire plantaardige stoffen.
Slechts 100 gram van de bladgroente zou genoeg zijn om het grootste deel van de dagelijkse vitamine C-behoefte te dekken.
Waterkers bevat dus veel meer vitamine C dan sinaasappels en citroenen, en dat maakt het supervoedsel tot de ultieme booster voor het immuunsysteem.
De grote hoeveelheden ijzer, calcium, kalium en magnesium die het bevat – ingrediënten die essentieel zijn voor de ontwikkeling van botten en spieren.
Waterkers bevat veel vitamine K, een vitamine die celschade in de hersenen kan voorkomen.
De antioxidanten in waterkers beschermen tegen DNA-schade veroorzaakt door vrije radicalen en kunnen zelfs het risico op kanker verminderen.
Essentiële mosterdoliën zorgen voor de licht prikkelende smaak.
Door deze oliën is waterkers ook een natuurlijke hoestonderdrukker.
Bovendien hebben mosterdoliën een digestieve werking.
Verder heeft waterkers volgens de bevindingen van de onderzoekers uit New Jersey een ontgiftende en bloedzuiverende werking.