:

Wat is de beste manier om microgroenten te eten?

Maxim de Jonge
Maxim de Jonge
2025-09-29 19:32:44
Count answers : 31
0
Experimenteer en zoek jouw favoriete smaken. Zonnebloempit microgroenten zijn lekker zoet, in de smaak van een doperwt proef je echt de smaak van een erwt en de blaadjes van boekweit zijn super zacht. Je kunt ze natuurlijk kopen, maar het leuke van microgroenten is dat je ze ook heel gemakkelijk zelf (of samen met je kinderen) kunt kweken. Gewoon in je vensterbank, met biologische zaden. Welke zaden kun je op laten groeien tot microgroenten? Echt oneindig veel: mijn favorieten die eigenlijk ook altijd wel lukken zijn: boekweit, quinoa, doperwten, (grootbladige)tuinkers, groene erwten/linzen, zonnebloempitten, spinazie, fenegriek, lijnzaad, perilla, Oost Indische Kers, kolen ( radijs, rucola, mosterd)
Wouter Visser
Wouter Visser
2025-09-29 19:06:39
Count answers : 36
0
Ze tillen je maaltijd naar een hoger niveau. Microgroenten zijn als smaakexplosies in je mond. Mix en match verschillende soorten om je gerechten een kleurrijke en smaakvolle twist te geven.

Lees ook

Wat zijn mogelijke nadelen van microgroenten?

Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Op kiemgroenten kunnen bacteriën voorkomen, zoal Lees meer

Hoe gebruik je microgroenten bij het koken?

Microgroenten zijn niet alleen een geweldige toevoeging aan je tuin of vensterbank, ze zijn ook supe Lees meer

Jip Hoekstra
Jip Hoekstra
2025-09-29 18:51:53
Count answers : 22
0
Kiemgroenten zijn super veelzijdig: In een salade of wrap. Op een boterham met hummus of kaas. Als topping op een soep of bowl. Door een smoothie voor extra vitamines.