:

Wat mag je niet rauw eten?

Yusuf Ismail
Yusuf Ismail
2025-10-07 04:17:20
Count answers : 27
0
Aubergines en aardappelen zijn onderdeel van de nachtschade-familie en kun je beter niet rauw eten. Aardappelen bevatten de gifstof solanine, en aubergine de verwante stoffen solamargine en solasonine. Paddenstoelen kun je beter niet rauw eten, omdat ze giftstoffen bevatten en er ziekmakende bacteriën op kunnen groeien. Kiemgroenten zoals taugé en alfalfa kunnen rauw bacteriën zoals E. coli en salmonella bevatten. Cassave bevat cyanide en moet daarom verhit worden. Alle peulvruchten bevatten de giftige stof lectine, die onschadelijk wordt gemaakt door verhitting.
Adam Willems
Adam Willems
2025-10-06 22:45:14
Count answers : 26
0
Niet alle soorten groente zijn geschikt om rauw te eten. Groente die je beter niet rauw kunt eten: Aardappel Aubergine Cassave of maniok Doperwten, snijbonen, sperziebonen, sojabonen en tuinbonen Paddenstoelen. Rauwe eieren: verstandig of niet? Het Voedingscentrum raadt rauwe eieren af. Rauw deeg of beslag met ei erin is daarom ook niet zo verstandig om in grote hoeveelheden te eten.

Lees ook

Wat mag je eten bij een raw food dieet?

Bestanddelen van een raw food dieet zijn: superfoods, groene bladgroenten, alle andere groenten, fru Lees meer

Wat is het gezondste rauwe voedsel?

Rauwe groenten leveren niet méér voedingsstoffen dan gekookte groente. Door eten te verhitten of te Lees meer