:

Wat heb ik nodig om zelf kaas te maken?

Julie Thomas
Julie Thomas
2025-10-01 15:58:06
Count answers : 37
0
Melk: 9 liter rauwe melk of 10 liter dagverse melk Stremsel: 2,5 ml lebstremsel of microbieel stremsel Calciumchloride: 2,0 ml Salpeter: 1,0 ml Overige ingrediënten: Zuursel Zout Benodigd gereedschap: Thermometer Wrongelsnijder of mes Inductie kookplaat vrijstaand Pan Roerlepel Zeef Kommetje of beker Kaasvorm Kaasdoek Kaaspers of een creatieve manier om te persen Heet water
Amin Blom
Amin Blom
2025-10-01 12:10:53
Count answers : 23
0
Dit heb je nodig 2 L volle melk 75 ml appelciderazijn Evt. 1/4 tl zout Zet een grote kom klaar met daarin een zeef en kaasdoek. Giet de melk in een grote soeppan, zoeen van ongeveer 5 L. Je melk moet ongeveer tot de helft van de pan komen, anders wordt het een bende wanneer je de azijn toevoegt. Bind de hoeken van je doek samen met keukentouw en hang het pakketje aan de knop van een keukenkastje om uit te druipen.

Lees ook

Hoe maken ze veganistische kaas?

Vegan kaas bestaat meestal uit noten, edelgist en olie. Vaak worden er ook nog knoflook en kruiden Lees meer

Is vegan kaas gezonder dan gewone kaas?

De plantaardige kaasalternatieven op basis van noten scoren gunstig ten opzichte van reguliere kaas Lees meer