:

Is het veilig om microgroenten rauw te eten?

Fem Willems
Fem Willems
2025-09-29 22:02:10
Count answers : 32
0
Taugé is een kiemgroente, dit zijn jonge net ontkiemde plantjes. Op kiemgroenten kunnen schadelijke bacteriën voorkomen als salmonella of E. coli. Beter is het om taugé te blancheren of mee te koken met je gerecht. De hitte doodt namelijk de bacteriën. Bewaar taugé ook liever niet na de houdbaarheidsdatum en altijd in de koelkast.
Alexander Boer
Alexander Boer
2025-09-29 18:47:22
Count answers : 33
0
Zwangeren, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand wordt afgeraden om kiemgroenten rauw te eten. Als deze producten door en door verhit zijn, kunnen ze wel veilig gegeten worden.

Lees ook

Wat is de beste manier om microgroenten te eten?

Kiemgroenten zijn super veelzijdig: In een salade of wrap. Op een boterham met hummus of kaas. Als Lees meer

Wat zijn mogelijke nadelen van microgroenten?

Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Op kiemgroenten kunnen bacteriën voorkomen, zoal Lees meer

Nisa Weerdenburg
Nisa Weerdenburg
2025-09-29 16:38:26
Count answers : 30
0
Omdat het kiemproces in een warm en vochtig klimaat plaatsvindt, kunnen bacteriën op de kiemen voorkomen, zoals salmonella en E.coli. Zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verminderde weerstand wordt afgeraden om kiemgroenten rauw te eten. Als ze verhit zijn, kunnen ze wel veilig gegeten worden.