:

Wat is seizoensgebonden koken?

Jake Dircken
Jake Dircken
2025-09-09 01:46:40
Count answers : 28
0
Seizoensgebonden eten is als een date met de natuur: je krijgt elke keer weer iets nieuws en spannends. Eten volgens de seizoenen is niet alleen duurzaam, het zorgt er ook voor dat je nooit vastzit aan dezelfde saaie recepten. Seizoensgebonden koken is niet alleen goed voor je smaakpapillen, maar ook voor je portemonnee.
Esmee van de Velden
Esmee van de Velden
2025-09-08 22:58:09
Count answers : 24
0
Seizoensgebonden koken houdt in dat je groente en fruit kiest die in hetzelfde seizoen rijp zijn en geoogst worden. Groente en fruit die worden geteeld in de volle grond, onder een plastic tunnel of in de onverwarmde kas hebben elk jaar een periode waarin ze klaar zijn om te oogsten. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld asperges in het voorjaar en kersen in de zomer. In de periode dat ze worden geoogst en verkocht, zijn het seizoensproducten. Gebruik de seizoensgroente en seizoensfruitkalender om iedere maand te zien welke producten in het seizoen zijn. Kies voor Nederlandse seizoensgroenten en seizoensfruit voor een klimaatvriendelijke keuze.

Lees ook

Welke kookmethode wordt gebruikt voor seizoensgroenten?

Roosteren is een eenvoudige en snelle manier om groenten klaar te maken. Om te beginnen, verwarm je Lees meer

Waarom groene groenten koken zonder deksel?

De zuren uit de groente zouden met het deksel op de pan niet kunnen vervliegen en in het water blijv Lees meer