:

Waarom worden groene groenten zonder deksel gekookt?

Teun Cornelisse
Teun Cornelisse
2025-08-08 21:27:30
Count answers : 2
0
Het gerucht gaat dat groene groenten nog sneller hun vitaminen lozen in een heet bad, maar het Voedingscentrum ziet geen reden om onderscheid te maken op kleur. Verder loont het bij het koken om op te letten of je pan niet te groot is en je niet te veel water opzet. Groenten uit de vriezer kun je het best, hopla, direct in de hete pan kieperen. Laat je de groenten eerst ontdooien, dan kunnen er vitaminen weglekken. Bij het ontdooien ontstaat dooivocht, meldt het Voedingscentrum. In die druppels kunnen vitamines zitten, die dan met de lege zak in de prullenbak verdwijnen.
Sienna van Noort
Sienna van Noort
2025-08-08 18:41:50
Count answers : 2
0
Bij koken zonder deksel kan veel zuurstof bij het product, en treedt verlies van warmte en kookvocht met vitamines. Bij groene groente komt bij snijden een stof vrij, dat vitamine C afbreekt. Kook met de deksel op de pan.