:

Waarom groene groenten koken zonder deksel?

Philip Noordijk
Philip Noordijk
2025-08-08 22:25:45
Count answers : 1
0
De zuren uit de groente zouden met het deksel op de pan niet kunnen vervliegen en in het water blijven. En zuur water is dus doffe ellende. Een test in het testlab dan maar: we kookten twee porties van honderd gram broccoli exact vijf minuten in een liter water, één in een pan met deksel en één zonder. Het resultaat: geen enkel verschil in kleur. Als extra check mat ik ook de zuurgraad van het kookwater: 6,9 voor het dekselwater; 6,8 voor het andere. Een verwaarloosbaar verschil dus.
Demi van den Velde
Demi van den Velde
2025-08-08 19:35:53
Count answers : 3
0
Groente blijft groener als ze in kokend water wordt gekookt. Het is het beste om groene groente rechtstreeks in kokend water te doen, liefst ruim kokend water, waarbij je het vuur hoog houdt tot het water daadwerkelijk weer kookt. Koken zonder deksel is dus aan te raden. Wat er wél uit vliegt, zijn de zuren, waarvan de vluchtige bestanddelen snel wegdampen.
Sofia de Bruin
Sofia de Bruin
2025-08-08 19:23:53
Count answers : 2
0
Er wordt geen expliciete reden gegeven om groene groenten te koken zonder deksel.