:

Wat is een galette in Frankrijk?

Quinty Maas
Quinty Maas
2025-09-02 17:34:46
Count answers : 28
0
Galette is een term die in de Franse keuken wordt gebruikt voor verschillende platte, vaak ronde taarten. Galette kan zoete of hartige vullingen hebben en gemaakt zijn van korstdeeg, bladerdeeg of een beslag. Ze worden meestal gebakken zonder bakvorm of bakblik. De term wordt ook gebruikt voor kleinere ronde koeken en koekjes.
Yasmine Vermeulen
Yasmine Vermeulen
2025-09-02 17:19:57
Count answers : 29
0
De galette is een volkoren boekweitpannenkoek uit Bretagne. Wat deze galette, complète maakt, is de vulling. Complète je galette met… Altijd een gebakken ei, soms kaas en ham. Deze pannenkoek is glutenvrij. Boekweit behoort tot de duizendknoopfamilie. Omdat het geen gluten bevat breekt de galette makkelijk.

Lees ook

Wat zijn beroemde Franse gerechten?

Typisch Frans eten zijn onder andere steak tartare, fruits de mer, coq au vin en heerlijke patisseri Lees meer

Wat zijn Nederlandse desserts?

Nederlandse desserts zijn onder andere rijstpudding met mango, tiramisu recepten, desserts met fruit Lees meer

Johanna Marchal
Johanna Marchal
2025-09-02 15:28:55
Count answers : 21
0
Franse crêpe galette Bretonne, overheerlijke pannenkoeken van boekweit die uit Bretagne afkomstig zijn die je zowel zout als zoet kan serveren. De Franse crêpe galette Bretonne zijn pannenkoeken van boekweit die uit Bretagne afkomstig zijn. Deze pannenkoeken maak je van boekweitmeel en niet met melk maar met water en veel minder ei en meer zout in het beslag.