:

Wat is een typisch Indonesisch toetje?

Lisa Carnotte
Lisa Carnotte
2025-08-13 04:24:19
Count answers : 2
0
Kue Lapis, oftewel spekkoek, is misschien wel het bekendste nagerecht dat Indonesië te bieden heeft, maar er zijn veel andere Indische nagerechten die minstens net zo lekker zijn. Neem bijvoorbeeld ‘Kwee Dadar’. Dit is een Indonesisch flensje gevuld met geraspte kokos en de Javaanse bruine suiker Gula Djawa. Een ander Indisch nagerecht dat ook wel bekend staat als de ‘Indische balletjes’ is Kelepon. Deze balletjes zijn gemaakt van pandandeeg. Ook dit nagerecht is bereid met de Javaanse bruine suiker Gula Djawa. De Indische balletjes worden gegarneerd met geraspte kokos. ‘Kelapa Mudah’ is een andere specialiteit uit de Indische keuken. De letterlijke vertaling van Kelapa Mudah is jonge kokosnoot. Een ander Indisch nagerecht dat ook redelijk bekend is in Nederland, is Pisang Goreng. Dit wordt ook wel gebakken banaan genoemd. De bananen worden ondergedompeld in beslag en deze worden vervolgens gebakken.
Sam Cicilia
Sam Cicilia
2025-08-13 04:07:33
Count answers : 0
0
Cendol is een Indonesisch toetje. Het is een nagerecht met bijzondere smaken en structuren dat mij nieuwsgierig genoeg maakte om uit te proberen. Als je van een dessert met bijzondere smaken zoals citroengras en kokos houdt is dit beslist een aanrader. Cendol wordt traditioneel geserveerd als een ijskoud drankje.
Jip Stange
Jip Stange
2025-08-13 03:29:49
Count answers : 5
0
Een typisch Indonesisch toetje is onder andere Kolak Pisang, dat bestaat uit een romige kokosmelkpudding met bananen en pandanbladeren. De subtiele zoetheid van de kokosmelk gecombineerd met de zachte bananen en het frisse aroma van pandan maakt dit een heerlijk licht dessert. Andere voorbeelden van Indonesische desserts zijn Klepon, kleine balletjes gemaakt van kleefrijstmeel gevuld met vloeibare gula jawa en gerold in geraspte kokos, en Dadar Gulung, een pandan crêpe gevuld met geraspte kokos en gula jawa. Es Cendol is een verfrissend dessert van pandan-noedels, geschaafd ijs, gula jawa, kokosmelk en jackfruit. Verder zijn er nog Kue Lapis, een gelaagde cake met een opvallend patroon van verschillende kleuren, gemaakt met rijstmeel, kokosmelk, gula jawa en pandanbladeren, en Cenil, een variant op Klepon gemaakt met tapiocaparels in plaats van kleefrijstballetjes, vaak geserveerd met geraspte kokos en een scheutje kokosmelk. Ook Lemper, een hartig-zoete snack of dessert gemaakt van kleefrijst gevuld met kip of rundvlees in een pikante saus en omhuld in bananenblad, wordt genoemd. Andere opties zijn Onde-Onde, gefrituurde balletjes van kleefrijstmeel gevuld met pasta van mungbonen en gecoat in sesamzaadjes, Getuk Lindri, een traditioneel dessert gemaakt van gefermenteerde cassave gerold in geraspte kokos, en Pisang Goreng, gefrituurde bananen, een simpele snack of dessert die in heel Indonesië te vinden is.