:

Wat zijn de lekkernijen van Frankrijk?

Maurits von Frijtag Drabbe Künzel
Maurits von Frijtag Drabbe Künzel
2025-09-02 14:53:38
Count answers : 20
0
Als je aan Frankrijk denkt, denk je vast aan die heerlijke gebakjes, taarten en broodjes. 1. Franse uientaart 2. Croissants 3. Macarons 4. Charlotte taart 5. Eclairs met gezouten karamel en chocolade
Senna Aarts
Senna Aarts
2025-09-02 13:56:59
Count answers : 16
0
De lokale keuken wordt geïnspireerd door de wijnbouw. Ze passen perfect bij een gebraden stuk vlees of gegrilde steak, maar ook bij diverse kazen of traditionele gerechten uit de regio, zoals lamsvlees uit Pauillac of cèpes. De wijnen van het Médoc drink je gezellig aan tafel, in goed gezelschap genietend van regionale culinaire specialiteit.

Lees ook

Wat zijn beroemde Franse gerechten?

Typisch Frans eten zijn onder andere steak tartare, fruits de mer, coq au vin en heerlijke patisseri Lees meer

Wat zijn Nederlandse desserts?

Nederlandse desserts zijn onder andere rijstpudding met mango, tiramisu recepten, desserts met fruit Lees meer

Kevin Sahin
Kevin Sahin
2025-09-02 12:51:31
Count answers : 24
0
Ratatouille Croque-monsieur Quiche lorraine Steak tartare Citroentaart Bechamelsaus Moelleux au chocolat Franse uiensoep Clafoutis Elsässer flammkuchen Coq au vin Boeuf bourguignon Salade niçoise Madeleines Mosterdsoep Geitenkaassalade Remouladesaus Pommes duchesse Entrecote bordelaise Gratin dauphinois
Senna Bos
Senna Bos
2025-09-02 11:35:05
Count answers : 22
0
Calissons zijn ruitvormige snoepjes van gekonfijt fruit met een suikerlaagje eromheen. Canelés zijn kleine cakejes met vanille en rum, in een donker gecarameliseerde schelpvorm. Nonnettes zijn traditionele kleine peperkoekcakejes met honing en gevuld met sinaasappeljam. Navettes zijn kleine bootvormige koekjes met sinaasappelbloesemsmaak. Biscuit Rose zijn lichte, krokante wafeltjes met vanillesmaak en bedekt met een laagje poedersuiker. Merveilleux zijn kleine gebakjes met laagjes van meringue en slagroom, volledig besprenkeld met chocoladevlokken. Kouign-Amann is een Bretonse specialiteit van bladerdeeg met gezouten boter en gecarameliseerde suiker dat smelt in je mond. Kougelhopf is een tulband marmercake.

Lees ook

Wat is het moeilijkste gebak om te maken?

Bij taart komt een beetje precisie kijken. Een taart mag je gerust zien als het luxepaardje in de b Lees meer

Wat is een typisch Indonesisch toetje?

Een typisch Indonesisch toetje is onder andere Kolak Pisang, dat bestaat uit een romige kokosmelkpud Lees meer