Wat is de geschiedenis van de Syrische keuken?

Jordy Gerritsen
2025-06-21 02:11:40
Count answers: 3
De Syrische keuken van Imad is niet alleen een kookboek maar vertelt ook het verhaal van Imad Alarnab, chef-kok en eigenaar van onder andere drie succesvolle restaurants in Damascus.
Van traditionele Syrische gerechten tot en met signature dishes die hij in de loop der jaren als chef-kok heeft ontwikkeld.
Verras je tafelgenoten met voorgerechtjes als mtuma (geplette aardappels besprenkeld met chermoula-yoghurt), saroja (aubergines met kaas & dadelmelasse), geserveerd met jirjir (rucolasalade met halloumi & watermeloen).
Imponeer met gemarineerde lamsschouder (kaftif ghanam), ontdek groentegerechten als zahraa harra, bloemkool met rode uien & pepers, en sluit een diner af met knafeh nableseh (gebakken, boterig sliertjesdeeg gevuld met kaas en overgoten met zoete siroop).

Jesse van den Bosch
2025-06-20 23:01:53
Count answers: 2
De Syrische keuken weerspiegelt de geschiedenis en invloeden van de Ottomaanse, Perzische en Franse keukens. Het ontdekken van de Syrische keuken is een reis vol prachtige smaken en diepgaande betekenissen. Ook in Oosterhout wordt Syrisch eten geprezen om zijn vermogen om mensen samen te brengen. De Syrische keuken gaat verder dan alleen lekker eten, het is een weerspiegeling van identiteit en gemeenschap. Eten in de Syrische traditie is een diep spirituele daad van liefde en zorg.