:

Wat kun je met mosterd doen?

Lindsey van Dijk
Lindsey van Dijk
2025-09-06 06:16:34
Count answers : 30
0
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Smelt 25 g boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak ca. 1 min. mee, laat het mengsel niet kleuren. Schenk er langzaam en al kloppend met een garde eerst de wijn en dan de melk en slagroom bij. Klop met de garde tot een gladde, gebonden saus. Roer er ten slotte de mosterd door. Leg de zalmfilets en de prei in de ovenschaal. Bestrooi de zalm met peper en schenk er de mosterdsaus over. Bak de preischotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudgeel en gaar. Verhit, als de preischotel 5 min. in de oven staat, in 2 koekenpannen elk 25 g boter en bak de aardappelschijfjes in 15 min. goudgeel.
Thijs Peterse
Thijs Peterse
2025-08-26 04:40:38
Count answers : 26
0
Mosterd is een smaakmaker en wordt veel in de keuken gebruikt. Bijvoorbeeld als basis voor sauzen, dressings, marinades maar ook als dip bij verschillende gerechten zoals kaas, kroketten, bitterballen en gehaktballen. Het is niet zonder reden dat mosterd vaak bij borrelhapjes wordt geserveerd. Door mosterd te eten bij de vette hap verteert het eten namelijk beter. Het is dus geen toeval dat je bij de snackbar altijd een beetje mosterd bij je kroket krijgt en dat we in Nederland het bekende gezegde ‘mosterd na de maaltijd’ hebben. Maar mosterd is heus niet alleen lekker bij hartige gerechten. Verrassend genoeg gaat het ook heel goed samen met zoete smaken zoals aardbei, probeer maar!

Lees ook

Waarom is mijn zelfgemaakte mosterd bitter?

Eerst is de mosterd bitter en zuur maar het rijpt tot een goede smaak. De gele zaadjes zijn minder s Lees meer

Hoe maak ik zelf mosterd?

Doe het gele mosterdzaad en het bruine mosterdzaad in kom, pot of bakje. Voeg hier de azijn en het w Lees meer

Jesper Said
Jesper Said
2025-08-26 02:14:19
Count answers : 26
0
Mosterd wordt in veel gerechten als basis gebruikt. Vinaigrette is compleet zonder mosterd. Mayonaise begint met een klein lepeltje mosterd. Mosterd geeft je stoofvlees net dat beetje extra pit. Mosterd is erg lekker bij boerenkool, maar ook bij andere stampjes. Kroketten en bitterballen zijn natuurlijk ook lekker met mosterd. Roomsaus is super simpel en super lekker met mosterd.
Maryam Elsjan of Wipper
Maryam Elsjan of Wipper
2025-08-25 23:05:24
Count answers : 33
0
Je kunt honing-mosterdsaus natuurlijk voor nog 101 andere recepten gebruiken. Het combineert heerlijk met varkensvlees zoals beenham, maar ook met kip of vis of wat dacht je als salade dressing. Uiteraard smaakt de saus fantastisch bij beenham. Heerlijk voor bij een broodje beenham, bij kip, vis of over een salade.

Lees ook

Hoe maak je zelfgemaakte mosterd minder pittig?

Is je gerecht te pittig? Dit kun je toevoegen: Zuivel/zuivelvrij: een lepel zure room, yoghurt of Lees meer

Kun je je eigen mosterd kweken en maken?

Je kunt er natuurlijk zelf mosterd van maken door ze fijn te malen met azijn, zout en kruiden. Ook d Lees meer

Lucas Gerritsen
Lucas Gerritsen
2025-08-25 23:01:41
Count answers : 30
0
Mosterd is een smaakmaker en wordt veel in de keuken gebruikt. Bijvoorbeeld als basis voor sauzen, dressings, marinades maar ook als dip bij verschillende gerechten zoals kaas, kroketten, bitterballen en gehaktballen. Het is niet zonder reden dat mosterd vaak bij borrelhapjes wordt geserveerd. Mosterd is heus niet alleen lekker bij hartige gerechten. Verrassend genoeg gaat het ook heel goed samen met zure smaken zoals aardbei, probeer maar!