:

Wat serveren bij coq au vin?

Noëlle Simsek
Noëlle Simsek
2025-08-23 03:23:06
Count answers : 18
0
Coq au vin, ook wel haan in de wijn, is een typisch Frans stoofgerecht. In de variant zoals wij 'm kennen voegen we nog een uitje, knoflook, spek en kastanjechampignons toe, en serveren we er bijvoorbeeld rijst of aardappelen bij. Coq au vin kun je serveren met een romige aardappelpuree, aardappelgratin, friet, rijst of gekruide haricots verts. Maar dit recept is natuurlijk ook hartstikke lekker met een écht Frans stokbrood.
Zakaria Diesbergen
Zakaria Diesbergen
2025-08-23 02:58:59
Count answers : 24
0
Dit recept is dan ook hoe zij dit heerlijke gerecht maakt. Denk eens aan deze heerlijke en makkelijke bijgerechten voor bij de coq au vin: haricots verts in spek aardappelgratin met Parmezaanse kaas witlof gratin uit de oven stoofpeertjes met bessensap aardappelpuree.

Lees ook

Hoe kan ik coq au vin dikker maken?

Je kan de Coq au vin indikken door een maïzenapapje toe te voegen. Schep de kip eerst even uit de pa Lees meer

Welke kruiden in coq au vin?

Zo gebruiken ze in de Bourgogne tijm, laurier en champignons, terwijl ze in de Provence rozemarijn, Lees meer

Jaylinn Ahmadi
Jaylinn Ahmadi
2025-08-23 02:58:58
Count answers : 34
0
Om erbij te serveren: gekookte sperziebonen en zelfgemaakte broodcroutons aardappelpuree, gekookte krieltjes of vers stokbrood smaken er ook heerlijk bij
Kiki Gepa van Bourgondië
Kiki Gepa van Bourgondië
2025-08-22 23:57:17
Count answers : 22
0
Serveer dit gerecht met lekkere bijgerechten zoals aardappelpuree, stokbrood of gestoomde groenten. Een goed bijgerecht voor coq au vin is een frisse salade of een stukje brood. Maar je kunt er ook rijst of aardappeltjes bij serveren. Zo maak je een complete, vullende maaltijd van coq au vin.

Lees ook

Welke wijn past goed bij coq au vin?

Coq au vin is een echte Franse klassieker. Meestal wordt hij gemaakt met rode wijn (liefst eentje ui Lees meer

Welk soort wijn wordt gebruikt voor coq au vin?

Coq au vin is een echte Franse klassieker. Meestal wordt hij gemaakt met rode wijn, maar ik ga voor Lees meer

Owen de Bruyn
Owen de Bruyn
2025-08-22 23:09:10
Count answers : 14
0
Haricots verts zijn een klassieker. Kook ze beetgaar, voeg een klontje roomboter toe en klaar. Geroosterde wortelen geven een subtiele zoetigheid die mooi aansluit bij de wijnsaus. Spruitjes sluiten mooi aan op de spekblokjes in het gerecht zelf. De smaak van knolselderij is subtiel, romig en lichtzoet. Prei wordt boterzacht als je het langzaam stooft. Pastinaak is lichtzoet en stevig, ideaal om te roosteren met rozemarijn of knoflook. Savooiekool geeft wat pit en textuur aan het gerecht. Pompoen heeft iets fluweelachtigs.
Jip Hoekstra
Jip Hoekstra
2025-08-22 21:57:18
Count answers : 8
0
Ik had het onlangs in een restaurant met fettuccine en het was echt lekker. Ik maak coq au vin voor mijn familie en vroeg me af wat ik erbij kan serveren behalve gepureerde aardappelen.

Lees ook

Hoe kan ik mijn saus steviger laten worden?

Dé manier om saus te binden gaat als volgt. Smelt 1 el boter en voeg 1 el bloem toe. Roer goed en vo Lees meer

Wat is een klassiek Frans hoofdgerecht?

Een klassiek Frans hoofdgerecht is boeuf bourguignon die urenlang suddert en smelt in je mond. Een Lees meer

Guusje de Lange
Guusje de Lange
2025-08-22 21:42:36
Count answers : 15
0
Coq au vin is een heerlijk en rijk gerecht dat goed samengaat met een aantal bijgerechten. Aardappelpuree past goed bij de rijke smaken van coq au vin. Gestoofde groenten kunnen worden toegevoegd aan het gerecht. Pasta zoals tagliatelle of pappardelle kan de saus van de kip opnemen. Vers brood kan worden gebruikt om de saus van de kip op te dopen. Een frisse salade kan een goed contrast bieden met de rijke smaken van coq au vin.