:

Welke wijn past goed bij een vis voorgerecht?

Levi Hofman
Levi Hofman
2025-09-19 04:01:24
Count answers : 25
0
Heeft u een salade met vis? Kies voor een iets kruidigere en drogere Muscat of Pinot Gris wijn. Wijn bij mosselen Bij mosselen kunt u het best een droge, witte wijn met een fris fruitige smaak schenken. Kies bijvoorbeeld voor een wijn gebaseerd op Pinot Blanc of Sauvignon Blanc druiven. Dit geldt ook voor andere voorgerechten met rauwe vis.
James Geerts
James Geerts
2025-09-14 23:43:30
Count answers : 32
0
Vissoort Bijpassende wijn Ansjovis Vinho verde, Fino of Manzanilla sherry Dorade Pinot Grigo, Sauvignon Blanc, Albariño Forel Riesling, Grüner Veltliner, Sauvignon Blanc Haring Cava, Sherry (Manzanilla/Fino), Muscadet Heek Pinot Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay Heilbot Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Gris Inktvis Vermentino, Etna Rosé, Mencía Kabeljauw (skrei, tilapia pangasius) Touraine, Gavi, Makreel Riesling, Sauvignon Blanc, Gamay Sardines Alvarinho, Txakoli, Assyrtiko Schol (griet, tarbot, (slip)tong Vol, romig wit (Chardonnay, Chenin Blanc) Tonijn Vinho Verde, Provence Rosé, Pinot Noir Zalm Chardonnay, Viognier, Valpolicella Zeebaars Picpoul, Albariño, Sauvignon Blanc Zwaardvis (zeeduivel) Fiano, Greco, Etna Bianco

Lees ook

Wat zijn de 7 soorten voorgerechten, inclusief voorbeelden?

Er zijn 7 soorten voorgerechten, inclusief voorbeelden: 1. Artisjok met dipsaus 2. Garnalen kroket Lees meer

Welke wijn gebruik je om te koken?

Om te bepalen of u het beste met rode of witte wijn kunt koken, is er een ezelsbruggetje, namelijk: Lees meer

Veerle de Boer
Veerle de Boer
2025-09-04 15:21:48
Count answers : 37
0
Bij voorgerechten als salades, wit vlees of vis wordt er vaak gekozen voor een witte, droge wijn, zoals de Sauvignon Blanc van Palena. Wil je liever het aperitief door blijven schenken? De Vin Mousseux Brut past ook goed bij deze voorgerechten! Bij een vissoep als voorgerecht past een verfrissende chardonnay of rosé. Het is hierbij slim om te kijken wat je in de volgende gang gaat serveren: is jouw hoofdgerecht een gerecht met wit vlees, gevogelte of vis? Kies dan voor de Traturi Chardonnay. Als je vis gaat grillen of bakken, kun je ook voor de Tratturi Rosato kiezen.
Ise Bosch
Ise Bosch
2025-08-29 03:01:01
Count answers : 21
0
De algemene vuistregel is: hoe lichter het recept, hoe lichter de wijn die erbij geserveerd wordt. Dus, welke wijn bij zalmfilet die gemarineerd wordt in wat olie en knoflook voor op de grill? Een frisse Chardonnay of een Chenin Blanc is dan de ideale keuze! Een vette vis zoals makreel gaat goed samen met een Chardonnay met houtrijping, die de smaken in evenwicht brengt. En bij inktvis is een Sauvignon Blanc een perfecte match. Maar welke wijn bij zalmfilet of zalmtartaar? Een goed uitgebalanceerde, frisse witte wijn of zelfs een lichte rode wijn kunnen een heerlijke combinatie vormen. Bij mosselen raden we een droge, fruitige wijn aan, zoals de wijnen uit de Elzas zoals Pinot Gris of Pinot Blanc. En voor oesters? Dat is een gelegenheid voor bubbels - kies een heerlijke champagne!

Lees ook

Wat is de eenvoudigste vorm van een voorgerecht?

Een van de bekendste voorgerechten (naast tomatensoep) is wellicht carpaccio. Carpaccio is een erg m Lees meer

Wat is de volgorde van voorgerechten?

De gangen en volgorde van een klassiek diner zien er als volgt uit: 1. Amuse 2. Voorgerecht 3. So Lees meer

Lisa Carnotte
Lisa Carnotte
2025-08-25 08:35:12
Count answers : 31
0
Magere vis is vaak lekker met een Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn. Bij een vette vis kun je makkelijk kiezen voor een lichte rode wijnen van bijvoorbeeld de Pinot Noir, Sangiovese of Grenache. Ook een volle witte wijn van de Chardonnay is hier erg lekker bij. In plaats hiervan is ook een rosé wijn erg smaakvol. Vis kan onderverdeeld worden in vette en magere vis. Makreel en zalm zijn voorbeelden van vette vis en onder magere vis vallen kabeljauw en koolvis.
Azra van den Berg
Azra van den Berg
2025-08-13 14:51:30
Count answers : 49
0
Ansjovis Witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, Albariño, Verdejo, Riesling of rosé. Coquilles Fris wit, zoals Sauvignon Blanc (i.c.m. groenten) of Chardonnay (i.c.m. roomsauzen). Forel Witte wijn, zoals Riesling, Chablis, Pinot Blanc, Muscadet, Verdejo of Albariño. Gamba Witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, Albariño, Verdejo, Riesling of rosé. (Hollandse) garnaal Frisdroge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, Riesling of Muscadet. Haring Frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, Albariño, Verdejo, Riesling of rosé. Kabeljauw Frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc. Krab Complexe witte wijn, zoals Bourgogne of halfdroge Riesling. Kreeft Krachtige witte wijn, zoals Chardonnay, Bourgogne, Champagne en witte Bordeaux. Langoustine Krachtige witte wijn, zoals Albariño of Bourgogne. Makreel Frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, Verdejo, Albariño, Muscadet of Vinho Verde. Mosselen Frisse witte wijn, zoals Grüner Veltliner, Soave, Muscadet of Verdicchio. Oesters Krachtige witte wijn, zoals Champagne, Chablis of witte Bordeaux. Paling Rijke witte wijn, zoals Chardonnay, Pinot Blanc of Godello. Sardines Frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, Verdejo, Albariño, Riesling, of rosé. Sushi Frisse witte wijn, zoals uit de Elzas, een Sauvignon Blanc, Grillo, Verdejo, Albariño, Muscadet. Tarbot Gerijpte witte wijn, zoals Bourgogne of Champagne. Tong Krachtige witte wijn, zoals Puligny of Meursault. Tonijn Frisse rosé wijn, zoals Provence, lichte rode wijn, zoals Pinot Noir, of volle witte wijn, zoals Viognier. Witvis Frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Grüner Veltliner, Albariño of Verdejo. Zalm Volle witte wijn, zoals Bourgogne, Champagne of Elzas of een lichtgekoelde rode Pinot Noir. Zalm (gerookt) Frisse of volle witte wijn, zoals Loire, Bourgogne, Champagne of Elzas. Zeebaars Frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Grüner Veltliner, Albariño of Verdejo. Zwaardvis Frisse witte wijn, zoals Grillo, Catarratto of volle witte wijn, zoals Chardonnay en Viognier.

Lees ook

Welke wijn gebruik ik om te koken?

Een handige vuistregel is om een wijn te kiezen met dezelfde kleur als het gerecht dat u wilt maken. Lees meer

Met welke wijn koken?

Gebruik alleen een wijn die je ook zou drinken. Is je wijn bijvoorbeeld verkurkt en daarom niet lek Lees meer

Suus Bozkurt
Suus Bozkurt
2025-08-13 10:47:11
Count answers : 32
0
Heb je een magere soort witvis zoals kabeljauw of zeewolf op het menu staan? Dan is de combinatie met een lichte droge witte wijn een hele goede. Hierbij vullen de smaken van de vis en de wijn elkaar aan zonder de ander te overheersen. Enkele voorbeelden hiervan zijn de pinot grigio of de sauvignon blanc. Deze wijnen gaan ook heel goed samen met verschillende soorten schaal- en schelpdieren.