:

Met welke wijn koken?

Olivier Evers
Olivier Evers
2025-09-23 09:04:12
Count answers : 25
0
Koken met rode of witte wijn? Om te bepalen of u het beste met rode of witte wijn kunt koken, is er een ezelsbruggetje, namelijk: bij wit vlees of witte vis kiest u voor witte wijn voor rood vlees kiest u voor rode wijn. Een goede keuze is koken met droge witte en rode wijnen. U kunt ervoor kiezen om met port te koken. Zoete wijnen zijn vaak licht van smaak.
Livia Scholten
Livia Scholten
2025-09-15 07:20:44
Count answers : 29
0
Bij rood vlees kook je met rode wijn. Bij wit vlees of witte vis gebruik je voor je wijnsaus een witte wijn. Droge rode of witte wijnen zijn goede kookwijnen. Wijnsuggestie: Alamos Chardonnay of Louis Bernard Cotes du Rhone. Wijnsuggestie: Estrella Moscatel

Lees ook

Wat zijn de 7 soorten voorgerechten, inclusief voorbeelden?

Er zijn 7 soorten voorgerechten, inclusief voorbeelden: 1. Artisjok met dipsaus 2. Garnalen kroket Lees meer

Welke wijn gebruik je om te koken?

Om te bepalen of u het beste met rode of witte wijn kunt koken, is er een ezelsbruggetje, namelijk: Lees meer

Jake Dircken
Jake Dircken
2025-09-08 23:56:11
Count answers : 36
0
Wanneer u een gerecht maakt van rood vlees, kunt u kiezen voor een rode kookwijn. Kookt u een gerecht van witte vis? In dat geval is witte kookwijn de beste keuze. Kies dan wel voor een lichtere rode wijn van Wijnspecialist zoals een zachte Pinot Noir. Kookt u iets Provençaals, dan kunt u daar vaak uitstekend een Provençaalse kookwijn aan toevoegen. Bij zoete gerechten, zoals een dessert met chocolade of fruit, is een heerlijke port van Wijnspecialist ook een uitstekende keuze. Port kan aan de andere kant ook gebruikt worden om een contrast te vormen met een gerecht. Denk hierbij aan een biefstuk in portsaus, waarbij het zoete karakter van de port het vlees complimenteert. Van frisse witte wijnen voor een visgerecht, tot aan krachtige rode wijnen voor een malse biefstuk.
Loïs de Bruijn
Loïs de Bruijn
2025-08-28 01:56:23
Count answers : 35
0
Gebruik alleen een wijn die je ook zou drinken. Is je wijn bijvoorbeeld verkurkt en daarom niet lekker om te drinken? Dan is deze wijn ook niet lekker in je eten. Ook kun je beter geen goedkope wijnen gebruiken die je ook niet zou drinken. Heb je nog wijn over van de avond ervoor? Dan is dat natuurlijk altijd goed om te gebruiken. Als je veel wijn nodig hebt, een hele fles bijvoorbeeld, kun je het best een goedkopere variant kiezen van de wijn die je wilt drinken. Heb je maar een scheutje wijn nodig? Dan kun je het beste een scheutje nemen uit een mooiere fles die je gaat drinken in plaats van een hele nieuwe fles te kopen. Over het algemeen kom je met witte wijn uit op drogere, frisse wijnen zoals sauvignon blanc of pinot grigio. Maar ook een chardonnay zonder eikenhout of een gewürztraminer kan heel lekker zijn. Met rode wijn is het vooral belangrijk dat je een gemiddeld stevige wijn hebt met niet te veel tannines. Denk dan bijvoorbeeld aan een merlot. Als je een te delicate rode wijn hebt (zoals pinot noir) kun je deze beter bewaren voor in je glas.

Lees ook

Wat is de eenvoudigste vorm van een voorgerecht?

Een van de bekendste voorgerechten (naast tomatensoep) is wellicht carpaccio. Carpaccio is een erg m Lees meer

Wat is de volgorde van voorgerechten?

De gangen en volgorde van een klassiek diner zien er als volgt uit: 1. Amuse 2. Voorgerecht 3. So Lees meer

Berend van Dijk
Berend van Dijk
2025-08-27 22:47:42
Count answers : 27
0
Witte wijn gebruik u voor wit vlees en vis. Rode wijn voor rood vlees. Kies bij voorkeur een wijn uit de middenklasse, denk aan een fles van ca. vijf euro. Als er in recepten niet wordt gesproken over een zoete of droge wijn, kies dan voor een droge wijn in uw gerecht. Een zoete wijn meer natuurlijk suiker bevat in tegenstelling tot een droge wijn waarbij het alcoholpercentage vaak weer net iets hoger ligt.