Gebruik alleen een wijn die je ook zou drinken.
Is je wijn bijvoorbeeld verkurkt en daarom niet lekker om te drinken? Dan is deze wijn ook niet lekker in je eten.
Ook kun je beter geen goedkope wijnen gebruiken die je ook niet zou drinken.
Heb je nog wijn over van de avond ervoor? Dan is dat natuurlijk altijd goed om te gebruiken.
Als je veel wijn nodig hebt, een hele fles bijvoorbeeld, kun je het best een goedkopere variant kiezen van de wijn die je wilt drinken.
Heb je maar een scheutje wijn nodig? Dan kun je het beste een scheutje nemen uit een mooiere fles die je gaat drinken in plaats van een hele nieuwe fles te kopen.
Over het algemeen kom je met witte wijn uit op drogere, frisse wijnen zoals sauvignon blanc of pinot grigio.
Maar ook een chardonnay zonder eikenhout of een gewürztraminer kan heel lekker zijn.
Met rode wijn is het vooral belangrijk dat je een gemiddeld stevige wijn hebt met niet te veel tannines.
Denk dan bijvoorbeeld aan een merlot.
Als je een te delicate rode wijn hebt (zoals pinot noir) kun je deze beter bewaren voor in je glas.