:

Met welke wijn koken?

Loïs de Bruijn
Loïs de Bruijn
2025-08-28 01:56:23
Count answers : 22
0
Gebruik alleen een wijn die je ook zou drinken. Is je wijn bijvoorbeeld verkurkt en daarom niet lekker om te drinken? Dan is deze wijn ook niet lekker in je eten. Ook kun je beter geen goedkope wijnen gebruiken die je ook niet zou drinken. Heb je nog wijn over van de avond ervoor? Dan is dat natuurlijk altijd goed om te gebruiken. Als je veel wijn nodig hebt, een hele fles bijvoorbeeld, kun je het best een goedkopere variant kiezen van de wijn die je wilt drinken. Heb je maar een scheutje wijn nodig? Dan kun je het beste een scheutje nemen uit een mooiere fles die je gaat drinken in plaats van een hele nieuwe fles te kopen. Over het algemeen kom je met witte wijn uit op drogere, frisse wijnen zoals sauvignon blanc of pinot grigio. Maar ook een chardonnay zonder eikenhout of een gewürztraminer kan heel lekker zijn. Met rode wijn is het vooral belangrijk dat je een gemiddeld stevige wijn hebt met niet te veel tannines. Denk dan bijvoorbeeld aan een merlot. Als je een te delicate rode wijn hebt (zoals pinot noir) kun je deze beter bewaren voor in je glas.
Berend van Dijk
Berend van Dijk
2025-08-27 22:47:42
Count answers : 18
0
Witte wijn gebruik u voor wit vlees en vis. Rode wijn voor rood vlees. Kies bij voorkeur een wijn uit de middenklasse, denk aan een fles van ca. vijf euro. Als er in recepten niet wordt gesproken over een zoete of droge wijn, kies dan voor een droge wijn in uw gerecht. Een zoete wijn meer natuurlijk suiker bevat in tegenstelling tot een droge wijn waarbij het alcoholpercentage vaak weer net iets hoger ligt.

Lees ook

Wat zijn de 7 soorten voorgerechten, inclusief voorbeelden?

Er zijn 7 soorten voorgerechten, inclusief voorbeelden: 1. Artisjok met dipsaus 2. Garnalen kroket Lees meer

Welke wijn gebruik je om te koken?

Om te bepalen of u het beste met rode of witte wijn kunt koken, is er een ezelsbruggetje, namelijk: Lees meer