Welke wijn gebruik je om te koken?

Valerie Köse
2025-08-13 10:31:47
Count answers
: 3
Eigenlijk is er maar één principe waar je je aan moet houden als je je kookwijn uitzoekt: gebruik alleen een wijn die je ook zou drinken. Over het algemeen kom je met witte wijn uit op drogere, frisse wijnen zoals sauvignon blanc of pinot grigio. Maar ook een chardonnay zonder eikenhout of een gewürztraminer kan heel lekker zijn. Met rode wijn is het vooral belangrijk dat je een gemiddeld stevige wijn hebt met niet te veel tannines. Denk dan bijvoorbeeld aan een merlot.

Silke Brievingh
2025-08-13 09:46:43
Count answers
: 2
Om te bepalen of u het beste met rode of witte wijn kunt koken, is er een ezelsbruggetje, namelijk: bij wit vlees of witte vis kiest u voor witte wijn voor rood vlees kiest u voor rode wijn.
Een goede keuze is koken met droge witte en rode wijnen.
U kunt ervoor kiezen om met port te koken.
Zoete wijnen zijn vaak licht van smaak.