Witte rijst doe je het beste in de magnetron met een kleine scheut water. Gebakken rijst gaat ook in de magnetron, maar omdat hij al lekker vettig is, hoef je er geen water bij te doen. Zet je magnetron op de middelste stand en schep de rijst elke 20 seconden even om. Voor friet verwarm je leftover frietjes onder de grill. Heb je geen oven met grillstand, maak dan een gietijzeren pan goed heet en bak ze daar even stevig in tot je de ultieme crunch bereikt. Aardappelpuree warm je op in de magnetron, om de 30 seconden even roeren. Gebakken aardappels worden nooit meer zo lekker als versgebakken, maar als dat niet lukt, verdeel ze over een bakplaat en bedek ze met aluminiumfolie, 10-15 minuten op 200℃.
Gebakken of geroosterde groenten mogen gewoon in de magnetron, maar gestoomde groenten doe je in een bakje met een klein beetje water, afgedekt met magnetronfolie in de magnetron. Stoofvlees kan in principe gewoon in de pan, maar het risico bestaat dat het vlees te zacht wordt en uit elkaar valt. Wil je zeker zijn van een gelijkmatige garing, dan is de oven je vriend, afdekken met aluminiumfolie en 15-20 minuten opwarmen in een oven van 180℃. Gehaktballetjes verwarm je in de magnetron, behalve als de ballen in saus zijn gegaard, dan mag alles terug in de pan op heel laag vuur.
Gehakt mag in de magnetron, wel af en toe omroeren. Geroosterde kip doe je in aluminiumfolie en verwarm hem een minuut of 20 op 180℃ in de oven. Voor extra crispy kippenvel kun je de velkant nog even knapperig bakken in een hete pan. Spareribs doe je in aluminiumfolie ca. 15 minuten op 160℃ in de oven. Worst warm je hup zo op in de magnetron. Steak opwarmen is een verschrikkelijk idee, het droogt namelijk altijd uit, beter laat je het op kamertemperatuur te komen en eet je het door een salade of op brood. Pasta warm je het beste in de magnetron, maar saus bewaar je het best apart en warm je op laag vuur in de pan.
Lasagne of gebakken pasta warm je op met aluminiumfolie in een oven van 180℃, eventueel met een klein beetje water om te voorkomen dat de pasta uitdroogt. Pizza verwarm je het beste in een koekenpan op middelhoog vuur. Soep warm je op in een pan op laag vuur, houd bij een noedelsoep wel altijd de noedels apart zodat ze niet doorgaren.