Welke kruiden kunnen niet ontbreken?

Linde Vos Specht
2025-08-10 16:41:57
Count answers
: 0
Kruiden zijn een belangrijk onderdeel in elke keuken waar regelmatig gekookt wordt. Volgens ons zijn dit de 5 kruiden die niet mogen ontbreken in de keuken: Basilicum Koriander Kurkuma Peterselie Oregano Sta je regelmatig in de keuken, dan zijn er een aantal kruiden die niet in je keukenkastje mogen ontbreken. Naast de standaard peper en zout zijn er ook 5 kruiden die bij vrijwel elk gerecht passen.

Dina van der Linden
2025-08-10 16:38:58
Count answers
: 0
Welke 5 kruiden zijn handig om in je voorraadkast te hebben staan
Zwarte peper
Paprikapoeder
Kerriepoeder
Gedroogde oregano
Korianderpoeder

Elif Hoekstra
2025-08-10 16:30:41
Count answers
: 3
De kruiden die onmisbaar zijn in de keuken zijn:
Peper
Zout
Kaneel
Paprikapoeder
Italiaanse kruiden.
Om je kruidenlade te upgraden kun je nog de volgende kruiden toevoegen:
Oregano
Rozemarijn
Tijm
Knoflookpoeder
Chilipoeder
Komijn
Kurkuma
Nootmuskaat
Kerriepoeder.
Met deze toevoegingen is je collectie helemaal compleet:
Laurierblaadjes
Gemberpoeder
Kruidnagel
Kardemom
Venkelzaad
Steranijs.
Natuurlijk zijn er nog véél meer kruiden, maar met deze kom je al heel ver.

Joshua Huurdeman
2025-08-10 14:49:35
Count answers
: 2
Hieronder vind je een lijst van 10 kruiden en specerijen die niet in je keukenkast mogen ontbreken.
Basilicum is een kruid dat veel gebruikt wordt in de Italiaanse keuken en past goed bij tomaten, kaas en pastagerechten.
Oregano wordt in de Mediterrane keuken veel gebruikt en is een heerlijke smaakmaker in gerechten met tomaten, op de pizza en bij gegrild vlees.
Tijm wordt veel gebruikt in de Franse keuken en heeft een kruidige, citroenachtige smaak.
Rozemarijn wordt veel gebruikt in de Mediterrane keuken en past goed bij gegrild vlees, aardappelen en groenten.
Peterselie is zo’n kruid dat in heel veel gerechten als smaakmaker kan worden toegevoegd en dus fijn is om altijd in huis te hebben.
Peper is een specerij die wereldwijd bekend is en gebruikt wordt in bijna elke keuken.
Koriander is een smaakmaker die veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken.
Kaneel wordt vaak gebruikt in zoete gerechten, zoals appeltaart, gebak, desserts, smoothies, havermoutpap en natuurlijk kaneelbroodjes.
Knoflookpoeder is ook zo’n kruid dat niet in je keukenkastje mag ontbreken.
Laurierblaadjes worden al duizenden jaren gebruikt als smaakmaker in gerechten en hebben een kenmerkende, aromatische geur en smaak.
Deze 10 kruiden zijn slechts een selectie van de vele kruiden die er zijn, maar ze zijn een goede basis om in je keukenkast te hebben.

Jente Geertsen
2025-08-10 13:54:37
Count answers
: 5
Dit zijn acht kruiden die niet in je keukenkastje zouden mogen ontbreken.
1. Munt
2. Oregano
3. Basilicum
4. Tijm
5. Koriander
6. Komijn
7. Peterselie
8. Kurkuma
Lees ook
- Hoe lang moet ratatouille stoven?
- Hoe eten de Fransen ratatouille?
- Welke kruiden bij ratatouille?
- Hoe wordt ratatouille gegeten?
- Waarom duurt ratatouille zo lang?
- Hoe lang moet je groenten laten sudderen tot ze zacht zijn?
- Wat kun je bij ratatouille serveren voor het avondeten?
- Is ratatouille een echte maaltijd?
- Welke verschillende kruiden en specerijen worden er tijdens ratatouille genoemd?