Is ratatouille een echte maaltijd?

Marinus van den Velde
2025-08-10 16:51:29
Count answers
: 3
Ratatouille is een heerlijk traditioneel Frans groentegerecht.
Het gerecht ratatouille kun je op verschillende manieren serveren.
Zo kun je ratatouille als hoofdgerecht serveren met een portie stokbrood of een salade, maar gaat het ook goed samen met pasta, aardappelpuree, rijst en quinoa.
Daarnaast wordt dit gerecht vaak gegeten als bijgerecht bij gegrild of geroosterd vlees.
Ratatouile met vlees is een heerlijke combinatie als je toch even wat extra’s aan het gerecht wil toevoegen, maar welk vlees past nou goed bij dit gerecht?
Naast het toevoegen van gehakt is ratatouille ook lekker met gegrilde worstjes of een mooi stukje rundvlees.

Vera Korkmaz
2025-08-10 15:49:37
Count answers
: 1
Ik doe het zelf vaak door de pasta of couscous, dan wordt het meteen een hele maaltijd.
Koud of warm, als voorgerecht of als hoofdgerecht, bij vis of bij vlees, ratatouille eten we echt overal bij.

Elise Abdi
2025-08-10 13:32:04
Count answers
: 2
Ratatouille is misschien wel het bekendste en één van de lekkerste Franse gerechten uit de Provence. Het is een soort stoofschotel vol met groenten en kan zowel warm als koud gegeten worden. Dit zijn de typische ingrediënten van een echte Franse ratatouille:
Tomaten zijn altijd de basis van ratatouille recepten.
Aubergine mag ook zeker niet ontbreken in ratatouille.
Courgette – de alleskunner – is een andere belangrijke groente in ratatouille.
Paprika’s in alle kleuren zorgen voor een zoete en licht rokerige smaak inde ratatouille en zorgen voor wat extra kleur.
Ui en knoflook zijn natuurlijk een must in ratatouille.
Provençaalse kruiden zoals tijm, rozemarijn, basilicum en oregano maken de ratatouille echt af.
Olijfolie is de basis voor veel Mediterrane gerechten. Zo ook voor ratatouille.

Gijs Blom
2025-08-10 12:59:11
Count answers
: 3
Ratatouille is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. De bereiding kan verschillen, maar basisingrediënten van ratatouille zijn: tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. Ratatouille wordt in Frankrijk – 's zomers overigens ook koud – meestal gegeten met stokbrood. In Italië serveert men dit gerecht vaak met polenta.

Fabiënne Kuiper
2025-08-10 12:09:49
Count answers
: 3
Ratatouille is een traditioneel Frans gerecht en komt oorspronkelijk uit de regio Provence. Normaalgesproken wordt ratatouille gemaakt door groenten in een pan te sudderen. Dat is ook hoe een echte ratatouille wordt gemaakt. Van origine komt er alleen een tomatensaus bij de ratatouille.

Twan Aksoy
2025-08-10 11:40:27
Count answers
: 2
Ratatouille is een typisch Provençaals gerecht en één van de eersten die de vrouwen van de familie me hier geleerd hebben.
Ik doe het zelf vaak door de pasta of couscous, dan wordt het meteen een hele maaltijd
Lees ook
- Hoe lang moet ratatouille stoven?
- Hoe eten de Fransen ratatouille?
- Welke kruiden bij ratatouille?
- Hoe wordt ratatouille gegeten?
- Waarom duurt ratatouille zo lang?
- Hoe lang moet je groenten laten sudderen tot ze zacht zijn?
- Wat kun je bij ratatouille serveren voor het avondeten?
- Welke kruiden kunnen niet ontbreken?
- Welke verschillende kruiden en specerijen worden er tijdens ratatouille genoemd?