:

Wat valt er allemaal onder patisserie?

Demi van den Velde
Demi van den Velde
2025-08-31 11:54:58
Count answers : 33
0
Onze winkels liggen vol ambachtelijk bereide bakkersproducten. Alleen de allerbeste ingrediënten waarborgen de kwaliteit van onze patisserie. Geniet met volle teugen van onze zoete en hartige zaligheden. We hebben ze met heel veel zorg speciaal voor u bereid. Onze ingrediënten zijn waar mogelijk van biologische oorsprong. Zonder onnodige kleurstoffen en houdbaarheidstoffen. We werken zoveel mogelijk met grondstoffen uit de omgeving. Boer Toon van De Staelenhoef in Soest levert onze melk en room. Biologische scharreleieren, honing, boter, kaas komen uit de regio. Ook de andere grondstoffen zijn puur en eerlijk: chocolade, marsepein, noten. We geven al onze leveranciers een rechtvaardige prijs. Zo kunnen zij zich verder ontwikkelen en hebben ook toekomstige generaties goede kansen. En niet te vergeten we verwerken steeds minder suiker in onze producten.
Julie Thomas
Julie Thomas
2025-08-18 20:25:28
Count answers : 37
0
Patisserie, oftewel banket, zijn zoetigheden zoals taarten, petit fours, macarons en eclairs. Ze zijn een traktatie voor zowel je mond als het oog. Er wordt vanaf die tijd volop geëxperimenteerd en er komen taarten in de meest uiteenlopende vormen en afmetingen, brioches, cakes, wafels, marsepein en andere ‘paste’. Al deze zoetigheden worden onder andere door straatverkopers aangeboden aan het publiek met de kreet: ‘Voila le plaisir, mesdames!’. Zo zijn de tot hoorntjes gedraaide wafeltjes aan de naam ‘plaisirs’ gekomen. In veel gevallen is het een kunststuk dat zowel een traktatie is voor de mond als het oog.

Lees ook

Wat is een typisch Frans koekje?

Navettes uit Marseille zijn kleine bootvormige koekjes die je zeker moet proberen als je in Marseill Lees meer

Wat valt er onder patisserie?

Patisserie, oftewel banket, zijn zoetigheden zoals taarten, petit fours, macarons en eclairs. Ze zi Lees meer

Quinty Maas
Quinty Maas
2025-08-10 12:17:44
Count answers : 38
0
Met de basisbereidingen voor patisserie, zoals meringue en noga, karamel en soezendeeg. Cremes, macarons, bonbons, taarten, eclairs, brioches, viennoiseries Denk daarbij aan taarten, petit fours, macarons, eclairs en nog veel meer Frans gebak. De lijst van lekkernijen is bijna eindeloos. Met 210 recepten en 3200 foto’s op maar liefst 880 pagina’s is Patisserie! een onmisbare bijbel voor iedereen die met (Frans) gebak aan de slag wil in de eigen keuken!
Annemijn Sanders
Annemijn Sanders
2025-08-10 09:07:43
Count answers : 34
0
Patisserie, banket of fijn gebak zijn zoete lekkernijen van duurdere en minder vaak gebruikte ingrediënten. Denk maar aan chocoladeglazuur, slagroom, gekonfijte vruchten, vers fruit, marsepein en strooigarnering zoals amandelschaafsel of walnoten. Door deze ingrediënten heeft patisserie een exclusieve en luxueuze uitstraling. Mensen kopen patisserie vaak alleen op zondagen of uitzonderlijke gelegenheden, zoals verjaardagen, doopfeestjes of een begrafenis.

Lees ook

Wat is het bekendste koekje?

Het bekendste koekje is de chocolate chip cookie uit Amerika, dat op nummer 1 staat in de lijst van Lees meer

Welk gebakje is populair in Frankrijk?

Macarons zijn populair in Frankrijk. Het lijkt het erop dat het aan Catherine de Médicis te danken Lees meer