Wat valt er allemaal onder patisserie?

Quinty Maas
2025-08-10 12:17:44
Count answers
: 0
Met de basisbereidingen voor patisserie, zoals meringue en noga, karamel en soezendeeg.
Cremes, macarons, bonbons, taarten, eclairs, brioches, viennoiseries
Denk daarbij aan taarten, petit fours, macarons, eclairs en nog veel meer Frans gebak.
De lijst van lekkernijen is bijna eindeloos.
Met 210 recepten en 3200 foto’s op maar liefst 880 pagina’s is Patisserie! een onmisbare bijbel voor iedereen die met (Frans) gebak aan de slag wil in de eigen keuken!

Annemijn Sanders
2025-08-10 09:07:43
Count answers
: 4
Patisserie, banket of fijn gebak zijn zoete lekkernijen van duurdere en minder vaak gebruikte ingrediënten.
Denk maar aan chocoladeglazuur, slagroom, gekonfijte vruchten, vers fruit, marsepein en strooigarnering zoals amandelschaafsel of walnoten.
Door deze ingrediënten heeft patisserie een exclusieve en luxueuze uitstraling.
Mensen kopen patisserie vaak alleen op zondagen of uitzonderlijke gelegenheden, zoals verjaardagen, doopfeestjes of een begrafenis.