Wat valt er onder patisserie?

Mia Paillet
2025-08-10 12:36:58
Count answers
: 1
Maakt handmatige exclusieve patisserieproducten op ambachtelijke wijze in patisserieën.
De werkzaamheden die we in de banketbakkerij doen, waar het patisseriegedeelte wordt gemaakt, dat is van Brabantse vlaaien maken tot gebakjes op basis van bavarois, cremeux.
Maar we maken ook bonbons, chocoladefiguurtjes.
Eigenlijk alles wat met chocolade en patisserie te maken heeft, maken we.
De vakfacts staan opgesomd in beeld: "ontwikkelt, ontwerpt en maakt patisserieproducten", "adviseert klanten over producten", "bewaakt de kwaliteit van de patisserie", "houdt de patisserie schoon", "zorgt voor een exclusieve presentatie van de producten".

Elisabeth van de Brink
2025-08-10 12:17:11
Count answers
: 1
Patisserie, banket of fijn gebak zijn zoete lekkernijen van duurdere en minder vaak gebruikte ingrediënten. Denk maar aan chocoladeglazuur, slagroom, gekonfijte vruchten, vers fruit, marsepein en strooigarnering zoals amandelschaafsel of walnoten. Door deze ingrediënten heeft patisserie een exclusieve en luxueuze uitstraling.

Sepp Blom
2025-08-10 10:32:44
Count answers
: 3
Een patisserie is een bakkerij die gespecialiseerd is in gebak en snoep, en wordt tegelijkertijd gebruikt als term voor het verfijnde gebak gemaakt van deeg of bladerdeeg. Soms gevuld met spijs, geglaceerd, gegarneerd of versierd, dat bij een banketbakker altijd dagelijks vers wordt gemaakt. Cremes, macarons, bonbons, taarten, eclairs, brioches, viennoiseries
De echte patissiers maken ware kunstwerkjes van hun banket, rijkelijk versierd met marsepein, creme of chocolade. Denk daarbij aan taarten, petit fours, macarons, eclairs en nog veel meer Frans gebak.

Duuk Kalman
2025-08-10 07:28:44
Count answers
: 0
Patisserie, oftewel banket, zijn zoetigheden zoals taarten, petit fours, macarons en eclairs.
Ze zien er vaak uit als kunstwerken, zijn mooi gedecoreerd met marsepeinen bloemen, creme of chocolade.
Er wordt vanaf die tijd volop geëxperimenteerd en er komen taarten in de meest uiteenlopende vormen en afmetingen, brioches, cakes, wafels, marsepein en andere ‘paste’.
Al deze zoetigheden worden onder andere door straatverkopers aangeboden aan het publiek met de kreet: ‘Voila le plaisir, mesdames!’.
De taartjes en macarons die je besteld worden verpakt in super mooie verpakkingen, alsof je een juweel koopt.
Maar in de meeste gevallen is dat dan ook zo, want in veel gevallen is het een kunststuk dat zowel een traktatie is voor de mond als het oog.