:

Welke vis is lekker om te grillen?

Ilse Çiçek
Ilse Çiçek
2025-08-29 10:07:22
Count answers : 33
0
De beste vis in folie op de bbq Als eerste kijken we naar het wikkelen van vis in folie. Vis wikkelen in folie is namelijk een veilige manier van vis bereiden op de bbq. Daarnaast is het heel makkelijk om de vis te verplaatsen. Alleen niet iedere vissoort is geschikt voor deze bereidingswijze. Voornamelijk witvis zoals kabeljauw of zeewolf is ideaal om te wikkelen in folie. Deze soorten zijn ook geschikt om vispakketjes mee te maken in aluminiumfolie. Het beste is om vis zonder vel in folie te wikkelen voor op de bbq. Dus naast de eerder genoemde vissoorten, zijn zeeduivel en zalm zonder vel ook perfect hiervoor. Een andere veel voorkomende manier van vis bereiden op de bbq is hele vissen in visklemmen op de grill. Door de vissen in visklemmen te doen, kun je heel makkelijk beide kanten van de vis garen. Alleen niet iedere vissoort past natuurlijk in je visklem. De meeste visklemmen zijn namelijk gemaakt voor een vis tot ongeveer 500 gram. Een aantal soorten vis die ideaal zijn voor op de bbq in een visklem zijn onze zeebaars, dorade en makreel. De beste vis voor op spiesjes Een manier van bereiding die je minder vaak ziet bij vis is het rijgen op spiesjes zoals bijvoorbeeld kip- of varkenssaté. Dat is zonde, want spiesjes van vis zijn ontzettend lekker! Alleen het bereiden ervan is wel een delicaat proces doordat vis een veel zachtere structuur heeft dan vlees. Je moet daarom dus wel echt vierkante spiesjes en dus geen ronde gebruiken bij het rijgen van de stukken vis. Anders gaat de vis draaien op de spiesjes, waardoor alleen de zwaarste kant van de stukken vis gegrilld wordt. Er zijn veel soorten vis te gebruiken voor deze manier. Hierbij is het wel belangrijk dat je wel wat dikkere stukken vis gebruikt om de blokken van te snijden. Zo zijn tonijn en zalm zonder vel echt perfect hiervoor. Daarnaast is kabeljauwhaas zonder vel ook uitermate geschikt om te rijgen aan spiesjes voor op de bbq. De beste vis voor op de grill Als laatste hebben we ook nog vis rechtstreeks op de grill van de bbq grillen. Hierbij heb je de vis dus rechtstreeks op de hittebron en dat vergt dus best wat finesse met bijvoorbeeld het omdraaien. Vis is namelijk wat zachter dan vlees en daardoor moet je voorzichtig zijn met het verplaatsen van de vis, omdat deze anders dan uit elkaar valt. Voor wat extra stevigheid is het handig om dan soorten vis met vel te grillen op de bbq. Wij hebben verschillende soorten vis die we met vel aanbieden, die geschikt zijn op de bbq. Wat bekende namen hiervan zijn uiteraard zalm en kabeljauw. Alleen wij hebben ook nog een aantal soorten vis voor op de bbq die je misschien niet zo vaak hoort. Denk hierbij aan bijvoorbeeld roodbaars, snoekbaars of zelfs een panklare schol. Een andere optie die perfect is om te grillen op de bbq is een lekkere dikke tonijnsteak. Even besprenkelen met peper en zout en de steak is gereed voor de grill! Zo zie je maar weer. Er is ontzettend veel mogelijk wanneer je vis op de bbq doet. Hierbij maakt het niet uit welke bereidingswijze je kiest. Er is altijd een visje die daar perfect bij past! Uiteraard is het wel belangrijk dat je voor goede kwaliteit verse vis gaat wanneer je de bbq aan zet. Koop daarom je verse vis bij Onlinevis.nl. Dus steek jij de bbq aan dit weekend? Klik dan hieronder voor onze verse vis voor op de bbq! Koop hier onze verse vis voor de bbq! 
Maartje Mohamed
Maartje Mohamed
2025-08-21 16:09:43
Count answers : 27
0
Voor een echt feestmaal kun je er ook voor kiezen om een vis in zijn geheel op het rooster te leggen. Dit kan onder andere met een forel, dorade of zeebaars. Zorg dat je het visje aan beide zijdes slechts eenmaal grilt zodat het vel heel blijft. Zat je meer te denken aan een tonijnsteak? Je bereikt het lekkerste resultaat dan met een hogere temperatuur. Van buiten krijgt de steak mooie grillstrepen en van binnen is de vissteak nog een beetje rauw om de malsheid te behouden. Je krijgt tongfilet, gambaspiesen, zalm en nog veel meer heerlijke visgerechten voor op de barbecue.

Lees ook

Hoe moet je vis grillen?

Vis grillen op een grillplaat of grillpan: waarop moet je letten? We leiden je in 5 stappen naar he Lees meer

Hoe bereid je vis op de grill?

Vis grillen in 5 stappen Zorg ervoor dat de grillplaat gloeiend heet is. Smeer de vis eventueel lich Lees meer

Mila Kuijpers
Mila Kuijpers
2025-08-09 20:51:53
Count answers : 31
0
De meest geschikte vissoorten om te grillen zijn stevige vissen, zoals tonijn, zalm en zwaardvis. Deze kun je goed in aluminiumfolie verpakken of aan een spiesje rijgen. Verse vis is natuurlijk het lekkerste. Haal dus vooral een mooi stuk bij de visboer en laat je adviseren. Zij weten natuurlijk als geen ander hoe je het beste vis op de BBQ kunt bereiden.
Felix Vos
Felix Vos
2025-08-09 20:34:58
Count answers : 23
0
Vis grillen is makkelijk. Als je kiest voor kleine stevige vissoorten en moten van grotere vissen kan er weinig foutlopen. Met griet, haring, heek, koolvis, leng, makreel, pladijs, pollak, roodbaars, schelvis, steenbolk, tarbot, tongschar, wijting, zalm, zalmforel, zeebaars, zeebarbeel, zeeduivel, zeetong en zeewolf zit je altijd goed. Ook sint-jacobsvruchten grillen kan perfect. Vraag je vishandelaar welke vis nu op z’n best is of check de viskalender.

Lees ook

Hoe rooster ik vis?

Vis bakken, hoe doe je dat precies? Benodigdheden: visfilets met of zonder huid (150 g per stuk), b Lees meer

Hoe voorkom je dat vis aan het rooster blijft plakken?

Een visklem is je redder in nood: een filet of hele vis kan er zó tussen worden geklemd. Zo komt de Lees meer

Abel Bruijne van der Veen
Abel Bruijne van der Veen
2025-08-09 19:19:20
Count answers : 28
0
Een van de grootste voordelen van het grillen van vis op de BBQ is dat het vaak op de huid kan worden gegrild, wat zorgt voor extra smaak en textuur. Probeer eens een lekker visje te garen op een cederhouten plankje voor extra smaak!
Johannes de Graaf
Johannes de Graaf
2025-08-09 19:09:53
Count answers : 37
0
Zalm staat bekend om zijn rijke smaak en vette textuur, waardoor het een populaire keuze is voor de barbecue. Tonijn heeft stevig vlees en een volle smaak die goed samengaat met grillen. Makreel is een vette vis met een intense smaak en stevig vlees. Forel is een zoetwatervis met een delicate textuur en een milde smaak. Zeebaars is een vis met stevig vlees en een milde, bijna zoete smaak. Zalm, tonijn, makreel, forel en zeebaars behoren tot de beste opties vanwege hun smaak en textuur.

Lees ook

Welke vis kun je goed grillen?

De meeste witvissen zijn perfect geschikt voor het grillen op de BBQ. De vis is vaak wat steviger en Lees meer

Hoe grill ik doradefilet?

Zorg voor een temperatuur van rond de 200 oC. Plaats het rooster en laat deze ook goed heet worden. Lees meer

Phileine Smit
Phileine Smit
2025-08-09 17:09:42
Count answers : 38
0
Welke vis kun je grillen op de BBQ en welke niet? Alles kan natuurlijk, maar sommige vissoorten zijn minder geschikt. De meeste witvissen zijn perfect geschikt voor het grillen op de BBQ. De vis is vaak wat steviger en daardoor blijft het makkelijker liggen. Voor deze soorten kun je het beste aluminium gebruiken. Doordat ze wat dunner zijn, is het makkelijker om op deze manier te garen. Pangasius, Kabeljauw, Zeebaars en Tilapia zijn voorbeelden van geschikte witvis. Roze vissoorten zijn uitermate geschikt omdat ze stevig zijn en vaak wat groter. Hierdoor kun je zelf de dikte van de vis op de barbecue bepalen. Voorbeelden zijn Zalm, Tonijn, Forel en Zwaardvis. Er zijn verschillende manieren om vis op de BBQ te bereiden, zoals direct op het rooster, in aluminiumfolie, met een visklem, op een spies, in een zoutkorst of op een rookplank. Het is belangrijk om de vis op de juiste manier te bereiden om te voorkomen dat deze uit elkaar valt of aan de barbecue plakt.