:

Hoe grill ik doradefilet?

Jelle Wendt
Jelle Wendt
2025-09-03 14:12:51
Count answers : 31
0
Om doradefilet te grillen moet je eerst een barbecue voorbereiden met een keteltemperatuur tussen de 250 en 300 graden. Snij vervolgens de dorade in tot op de graat met anderhalve centimeter van elkaar. Smeer de huid in met olijfolie en bestrooi deze met peper en zout. Vervolgens gril je de dorade om en om voor ongeveer 4 tot 5 minuten per kant, totdat het vlees net niet meer doorzichtig is. Laat de vis even rusten na het grillen. Het is ook handig om een lange spatel te gebruiken als je de vis wilt keren, om zoveel mogelijk huid op de vis te houden.
Catharina Jonker
Catharina Jonker
2025-08-30 08:22:46
Count answers : 40
0
Bereid de barbecue voor met een directe en een indirecte zone. Kruid de doradefilets aan beide kanten met de cajunkruiden en een snufje fleur de sel. Leg de doradefilets met de velkant naar beneden op de directe zone en laat enkele minuten roosteren. Draai om en gril nog 2 minuten.

Lees ook

Hoe moet je vis grillen?

Vis grillen op een grillplaat of grillpan: waarop moet je letten? We leiden je in 5 stappen naar he Lees meer

Hoe bereid je vis op de grill?

Vis grillen in 5 stappen Zorg ervoor dat de grillplaat gloeiend heet is. Smeer de vis eventueel lich Lees meer

Sten Zijlemans
Sten Zijlemans
2025-08-22 03:31:06
Count answers : 29
0
Bestuif de doradefilets op de huid met meel en bestrooi de andere kant met peper en zout. Verhit de olijfolie in de pan en bak de filets op de huid goudgeel. Bak hem kort aan op de andere kant en haal hem dan uit de pan.
Anna Gervais
Anna Gervais
2025-08-09 17:44:53
Count answers : 34
0
Zorg voor een temperatuur van rond de 200 oC. Plaats het rooster en laat deze ook goed heet worden. Als de gevulde dorades op het klemrooster liggen klap je deze dicht. Als je barbecue heet genoeg is leg je het klemrooster met de vis op de barbecue. Grill 4 minuten op 1 zijde en draai de vis om. Grill 4 minuten op de andere zijde en draai nog een keer kort om voor een krokante huid. Dit doe je gemakkelijk met het klemrooster zonder dat de huid van de vis aan je rooster blijft plakken. Als je hele dorades gebruikt kun je 6 á 8 minuten per kant aanhouden.

Lees ook

Hoe rooster ik vis?

Vis bakken, hoe doe je dat precies? Benodigdheden: visfilets met of zonder huid (150 g per stuk), b Lees meer

Hoe voorkom je dat vis aan het rooster blijft plakken?

Een visklem is je redder in nood: een filet of hele vis kan er zó tussen worden geklemd. Zo komt de Lees meer

Ize Hussain
Ize Hussain
2025-08-09 17:31:53
Count answers : 35
0
Om doradefilet te grillen, moet je eerst zorgen dat je BBQ een temperatuur heeft van zo'n 250 graden. Rond deze temperatuur krijg je een wat krokante huid en plakt het minder snel aan het rooster. Smeer beide zijdes van de dorade in met wat olijfolie en grill de dorade dan op directe hitte op de BBQ. De vis heeft niet zo heel lang nodig, een kerntemperatuur van 65 graden is prima. Afhankelijk van de temperatuur van je barbecue, zal dit zo'n 10 minuten duren. Draai de dorade halverwege om. Laat de dorade enkele minuten rusten, voordat je het opdient. De ruggengraat is stevig en kun je vrij gemakkelijk verwijderen, daarna kun je de filet goed loshalen.
Fiene de Haas
Fiene de Haas
2025-08-09 15:33:18
Count answers : 29
0
Op de barbecue grill je de vis op de huid. Wrijf de huid in met een beetje olijfolie en leg op het rooster boven de kolen. Sluit de deksel van de barbecue voor ongeveer 2 a 3 minuten tot de bovenzijde van de dorade wit verkleurd is. Let wel op dat dit niet te hard gaat gezien de huid anders verbrand aan de onderzijde. Verplaats anders naar het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar nog even tot de juiste kerntemperatuur is bereikt. Wil je er zeker van zijn dat de doradefilet de juiste kerntemperatuur heeft? Controleer of de temperatuur inderdaad tussen de 65 en 70 graden ligt.

Lees ook

Welke vis kun je goed grillen?

De meeste witvissen zijn perfect geschikt voor het grillen op de BBQ. De vis is vaak wat steviger en Lees meer

Welke vis is lekker om te grillen?

Een van de grootste voordelen van het grillen van vis op de BBQ is dat het vaak op de huid kan worde Lees meer

Simon Bakker
Simon Bakker
2025-08-09 15:18:40
Count answers : 29
0
Voorbereiding van de vis: Spoel de dorade af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Maak met een scherp mes enkele diagonale inkepingen aan beide kanten van de vis. Kruiden en marineren: Wrijf de binnenkant van de dorade in met een beetje olijfolie en vul de buikholte met plakjes citroen, knoflook en een paar takjes van de verse kruiden. Besprenkel vervolgens de buitenkant van de vis met de resterende olijfolie en breng royaal op smaak met zout, peper en eventueel wat chilivlokken. Zorg ervoor dat je ook de inkepingen goed insmeert. De dorade grillen: Verwarm de grill voor op middelhoge temperatuur. Als je een barbecue gebruikt, zorg er dan voor dat het grillrooster goed heet is en licht ingevet. Plaats de dorade op de grill en gril ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, afhankelijk van de grootte van de vis. De dorade is gaar wanneer het vlees makkelijk van de graat loskomt en de huid mooi knapperig is. Let op dat de vis niet aanbrandt; verplaats de vis naar een koelere plek op de grill of gebruik aluminiumfolie als je merkt dat hij te snel bruin wordt.