:

Hoe grill ik doradefilet?

Anna Gervais
Anna Gervais
2025-08-09 17:44:53
Count answers : 3
0
Zorg voor een temperatuur van rond de 200 oC. Plaats het rooster en laat deze ook goed heet worden. Als de gevulde dorades op het klemrooster liggen klap je deze dicht. Als je barbecue heet genoeg is leg je het klemrooster met de vis op de barbecue. Grill 4 minuten op 1 zijde en draai de vis om. Grill 4 minuten op de andere zijde en draai nog een keer kort om voor een krokante huid. Dit doe je gemakkelijk met het klemrooster zonder dat de huid van de vis aan je rooster blijft plakken. Als je hele dorades gebruikt kun je 6 á 8 minuten per kant aanhouden.
Ize Hussain
Ize Hussain
2025-08-09 17:31:53
Count answers : 2
0
Om doradefilet te grillen, moet je eerst zorgen dat je BBQ een temperatuur heeft van zo'n 250 graden. Rond deze temperatuur krijg je een wat krokante huid en plakt het minder snel aan het rooster. Smeer beide zijdes van de dorade in met wat olijfolie en grill de dorade dan op directe hitte op de BBQ. De vis heeft niet zo heel lang nodig, een kerntemperatuur van 65 graden is prima. Afhankelijk van de temperatuur van je barbecue, zal dit zo'n 10 minuten duren. Draai de dorade halverwege om. Laat de dorade enkele minuten rusten, voordat je het opdient. De ruggengraat is stevig en kun je vrij gemakkelijk verwijderen, daarna kun je de filet goed loshalen.
Fiene de Haas
Fiene de Haas
2025-08-09 15:33:18
Count answers : 2
0
Op de barbecue grill je de vis op de huid. Wrijf de huid in met een beetje olijfolie en leg op het rooster boven de kolen. Sluit de deksel van de barbecue voor ongeveer 2 a 3 minuten tot de bovenzijde van de dorade wit verkleurd is. Let wel op dat dit niet te hard gaat gezien de huid anders verbrand aan de onderzijde. Verplaats anders naar het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar nog even tot de juiste kerntemperatuur is bereikt. Wil je er zeker van zijn dat de doradefilet de juiste kerntemperatuur heeft? Controleer of de temperatuur inderdaad tussen de 65 en 70 graden ligt.
Simon Bakker
Simon Bakker
2025-08-09 15:18:40
Count answers : 1
0
Voorbereiding van de vis: Spoel de dorade af onder koud water en dep droog met keukenpapier. Maak met een scherp mes enkele diagonale inkepingen aan beide kanten van de vis. Kruiden en marineren: Wrijf de binnenkant van de dorade in met een beetje olijfolie en vul de buikholte met plakjes citroen, knoflook en een paar takjes van de verse kruiden. Besprenkel vervolgens de buitenkant van de vis met de resterende olijfolie en breng royaal op smaak met zout, peper en eventueel wat chilivlokken. Zorg ervoor dat je ook de inkepingen goed insmeert. De dorade grillen: Verwarm de grill voor op middelhoge temperatuur. Als je een barbecue gebruikt, zorg er dan voor dat het grillrooster goed heet is en licht ingevet. Plaats de dorade op de grill en gril ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, afhankelijk van de grootte van de vis. De dorade is gaar wanneer het vlees makkelijk van de graat loskomt en de huid mooi knapperig is. Let op dat de vis niet aanbrandt; verplaats de vis naar een koelere plek op de grill of gebruik aluminiumfolie als je merkt dat hij te snel bruin wordt.