:

Hoe bereid je vis op de grill?

Kay Perrono
Kay Perrono
2025-08-23 01:43:25
Count answers : 36
0
Vis op de barbecue bereiden is een fluitje van een cent. Kies de juiste vis: Kies stevige vissoorten zoals zalm, tonijn, zwaardvis, forel, makreel of zeebaars. Verse vis: Zorg ervoor dat de vis vers is. Marineren: Marineer de vis voor het grillen om smaak toe te voegen en uitdroging te voorkomen. Grill voorbereiden: Verwarm de barbecue voor op een gemiddelde tot hoge temperatuur. Gebruik een grillmandje of -plank: Als je bang bent dat de vis uit elkaar valt, gebruik dan een grillmandje of -plank om de vis te grillen. Timing: Grill de vis niet te lang om uitdroging te voorkomen. Controleer de gaarheid: Controleer of de vis gaar is door met een vork in het dikste deel van de vis te prikken.
Senn de Lange
Senn de Lange
2025-08-09 19:10:58
Count answers : 31
0
Vis grillen in 5 stappen Zorg ervoor dat de grillplaat gloeiend heet is. Smeer de vis eventueel lichtjes in met wat olie. Kruid de vis niet vooraf: de kruiden verbranden door de hitte. Leg de vis op de grillplaat en laat 1 à 2 minuten bakken, tot er streepjes te zien zijn. Draai de vis een halve slag op de grill, zodat door het grillen een ruitjesmotief ontstaat. Draai de vis om en grill de andere kant op dezelfde manier. Indien nodig kan de vis verder worden gegaard in de oven op 200 °C.

Lees ook

Hoe moet je vis grillen?

Vis grillen op een grillplaat of grillpan: waarop moet je letten? We leiden je in 5 stappen naar he Lees meer

Hoe rooster ik vis?

Vis bakken, hoe doe je dat precies? Benodigdheden: visfilets met of zonder huid (150 g per stuk), b Lees meer

Renske Çetin
Renske Çetin
2025-08-09 16:46:12
Count answers : 25
0
Leg ondertussen de zalmfilets op de barbecue en gril ze in 3-4 min. rosé. Keer halverwege. Haal de zalm zo kort mogelijk van tevoren uit de koelkast. Vervolgens steek je de BBQ aan.