:

Wat is het basisrecept voor mosterd?

Victor Kiliç
Victor Kiliç
2025-08-09 16:42:08
Count answers : 4
0
Basis Recept Zelfgemaakte Mosterd Mosterdzaad of poeder Water (koud is pittig en warm water is milder) Optioneel Een azijnsoort stabiliseert de smaak Kurkuma voor een gele kleur; gebruik matig. Zout voor smaak en houdbaarheid Toevoegingen naar keuze; bier, honing, kruiden enz. De basis is mosterdpoeder of zaad en water. Koud water maakt het pittiger en warm water maakt het milder. Je kan de mosterd ook eventueel verwarmen voor een milder effect. Mat azijn stabiliseer je de smaak. Na ongeveer 12 uur is de smaak al oké maar na een paar dagen is het echt het lekkerste. Met poeder ben je het snelste; voeg dan al roerend telkens wat water toe totdat het de gewenste dikte heeft en zet weg. Met zaadjes laat ik het eerst zo in de koelkast staan alvorens ik het ga vermalen.
Mia de Leeuw
Mia de Leeuw
2025-08-09 16:42:00
Count answers : 1
0
Benodigdheden 100 gram mosterdzaad (bij voorkeur geel en bruin gemengd) 1 theelepel curcuma 2 eetlepels honing 100 ml. appelazijn of kombucha 1 eetlepel zout 150 ml. vers geperst sinaasappelsap 50 ml. citroensap 500 ml. weckglas
Sam de Vroege
Sam de Vroege
2025-08-09 14:11:22
Count answers : 5
0
Dit is een basisrecept, want je kunt variëren met de vloeistof die je gebruikt. Ingrediënten 100 gram geel mosterdzaad 25 gram zwart mosterdzaad 200 ml wittewijnazijn 1 tl kurkuma (voor de gele kleur) zout en peper naar smaak optioneel: 25 gram palmsuiker 1. Meng het mosterdzaad met de wittewijnazijn en laat een dag rusten. 2. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat die zijn werk doen. 3. Schep de mosterd in een pot (die goed gewassen is in kokend water) en sluit af. Zet dit in de koelkast en laat het 2 weken met rust. Als je de mosterd net hebt gemaakt, dan is hij nog extreem scherp. Zo zal de scherpte af nemen en krijgt het een vollere en rondere smaak. Door de zuurtegraad van de azijn is de mosterd lang houdbaar in de koelkast.