Hoe wordt mosterd gemaakt?

Lisanne Veenstra
2025-08-09 15:34:30
Count answers
: 5
Het mosterdbereidingsproces stamt al uit de tijd van de Grieken en de Romeinen en is in de loop der tijden bijna niet veranderd. De zaadjes kunnen droog worden gemalen, tot een fijn of grof poeder (al naar het mosterdtype); dit poeder wordt vervolgens met water, azijn en smaakstoffen tot een pasta gemengd, of de zaadjes worden, samen met water, azijn en - eventueel - zout, suiker en specerijen regelrecht tot een pasta gemalen die men enkele dagen laat rijpen alvorens de massa in potten te doen.
Lees ook
- Hoe maak ik mijn eigen mosterd?
- Wat is het basisrecept voor mosterd?
- Hoe lang is zelfgemaakte mosterd houdbaar?
- Wat kan ik gebruiken als ik geen mosterd heb?
- Hoe lang moet mosterd rijpen?
- Welke kruiden in mosterd?
- Hoe weet je of mosterd niet meer goed is?
- Waarom is het niet goed om veel mosterd te eten?
- Hoe lang moet mosterdzaad weken?