:

Hoe maak ik mijn eigen mosterd?

Luka de Grote
Luka de Grote
2025-08-27 18:15:44
Count answers : 39
0
Mosterd zelf maken is echt helemaal niet moeilijk. Je kunt met het recept hieronder eindeloos variëren door er verschillende kruiden aan toe te voegen. Wat heb je nodig: 50 gram mosterdzaadjes 50 ml appelazijn 70 ml lauwwarm water 1 theelepel kurkuma 1/2 theelepel zout 1-2 eetlepels honing naar smaak schoon glazen potje van ca 200 ml Aan de slag: Giet in een potje het water en de appelazijn over de mosterdzaadjes en laat dit een nacht staan. Mix de appelazijn, het water, het mosterdzaad en de kurkuma met een staafmixer net zolang totdat het helemaal de textuur heeft die je wilt. Voor een gladde mosterd moet je een paar minuten mixen. Voeg zout en honing toe mix het er doorheen. Laat de mosterd 2 tot 3 dagen in de koelkast met rust zodat het kan rijpen. Houdbaarheid: Wanneer je de mosterd in een goed schoongemaakt afgesloten potje bewaard, is het enkele maanden houdbaar. In de koelkast bewaren.
Evie Bosman
Evie Bosman
2025-08-17 01:18:05
Count answers : 29
0
Met dit recept maak je heel gemakkelijk zelf een pittige grove mosterd. Je hebt voor het maken van mosterd vooral wat geduld nodig. Je moet in het recept de mosterd namelijk 2 keer een tijdje gewoon laten staan. De eerste keer om de mosterdzaadjes een nacht te laten weken. Doe het gele mosterdzaad en het bruine mosterdzaad in kom, pot of bakje. Voeg hier de azijn en het water bij. Voeg ook een snufje zout en de kurkuma toe. Roer het geheel goed door. De tweede keer een week om de mosterd goed op smaak te laten komen. Doe het mengsel in zijn geheel in een keukenmachine met een scherp mes. Laat de keukenmachine een paar keer kort draaien totdat je een grove mosterd hebt. Doe de pittige grove mosterd in een schone glazen pot. De mosterd mag nu een week op een koele donkere plek staan, zoals de ijskast. Dan is hij het lekkerst! Je kunt de mosterd zo grof malen als je zelf lekker vindt. Vind je een wat minder grove mosterd lekker? Laat de keukenmachine dan wat langer draaien. Zo krijg je een iets minder grove mosterd. Hoe korter je de keukenmachine laat draaien, hoe grover de mosterd.

Lees ook

Wat is het basisrecept voor mosterd?

Benodigdheden 100 gram mosterdzaad (bij voorkeur geel en bruin gemengd) 1 theelepel curcuma 2 eetlep Lees meer

Hoe lang is zelfgemaakte mosterd houdbaar?

Wanneer je de mosterd in een goed schoongemaakt afgesloten potje bewaard, is het enkele maanden houd Lees meer

Tijs Slaetsdochter
Tijs Slaetsdochter
2025-08-09 15:20:11
Count answers : 34
0
Stop de mosterdzaden in de blender en voeg het azijn toe. Mix het mosterdzaad in de blender en schenk steeds wat water erbij. Voeg de karkuma en rozemarijn toe en mix het geheel 5 minuten tot er een egale saus ontstaat. Voeg naar smaak nog zout en peper toe en zet de mosterd weg in de koelkast. Mocht je moeite hebben met het vermalen van de mosterdzaden dan is het aan te raden ze eerst een tijdje te laten weken in het azijn. Het kost weinig tijd om zelf mosterd te maken. Echter is mosterd niet meteen klaar voor gebruik en ontstaat de scherpe smaak pas als de enzymen van het mosterdzaad de glucosinolaten omzetten.