Wat is casual dining?

Amélie van der Laar
2025-08-09 02:06:55
Count answers
: 1
Fast Casual Dining is ontstaan uit het feit dat het opgewaardeerde fastfood is. Origineel werd er “fastgood” van gemaakt, dat laatste stukje verlanderde al snel naar “casual”. Deze restaurants willen wel betaalbaar en gemakkelijk zijn, maar ze willen wel steeds een kwaliteitsmaaltijd aanbieden en een aangename beleving geven aan hun klanten.
Het is een mix van fast food en casual dining! De consument is op zoek naar lekkere, gezonde voeding, de tijd van simpel fastfood lijkt achter ons te liggen. We willen ons eten nog wel snel, maar we willen niet inboeten aan kwaliteit of beleving. Een gezonde maaltijd na onze werkdag zonder een hele avond in een restaurant te zitten daar draait het om.
Je merkt het al het verschil zit in kwaliteit. Gewone fastfoodketens focussen niet op kwaliteitsproducten. Dit doen Fast Casuals wel. Vaak gebruiken ze ook lokale producten in hun gerechten. Voorbereiding is meestal de helft van het werk en daarom gaat men heel vaak reeds gerechten of sauzen klaarmaken in een productie atelier om dan uit te leveren naar de verschillende vestigingen.

Gijs van den Brink
2025-08-08 22:44:05
Count answers
: 2
De naam ‘Fast Casual’ is een combinatie van casual dining en quick-service.
Fast casual concepten spelen in op de behoefte van de gast die nog steeds gezonde, smaakvolle en gevarieerde gerechten wil eten, maar daarbij minder tijd kwijt wil zijn.