Een bistro is een fijne plek voor een hapje en een drankje.
Bij een bistro denken we aan een gezellige kleinere eetgelegenheid.
Veel bistro’s hebben een mooi terras waar je zomers heerlijk kunt verblijven, genietend van de zon en de lekkere broodjes en gerechten op de kaart.
Omdat een bistro zich richt op ‘kleinere’ groepen is er vaak een persoonlijke benadering.
De sfeer is heel anders als dat je een groot restaurant bezoekt.
Bistro’s zijn vanuit de oorsprong bedoeld om even snel een hapje te eten.
Maar we zien ook dat je tegenwoordig best een tijdje kunt vertoeven in een leuke bistro.
Of je nu voor een snelle hap komt, of voor een driegangenmenu, vele bistro’s bieden een ruime keus.
Eigenlijk kun je een bistro zien als een klein restaurant.
In de meeste bistro’s zit een bar, in Nederland noemen we bistro’s ook wel eetcafés.
Je kunt er dus ook voor kiezen om aan de bar te gaan zitten met een lekker biertje of wijntje en dan te genieten van wat lekkers.
Een bistro is een uitgelezen mogelijkheid om met vrienden en familie lekker te borrelen.
Bistro’s kun je ook vaak geheel of gedeeltelijk huren om daar een feest te geven.
Denk daarbij aan bijvoorbeeld een bruiloft, jubileum en bedrijfsuitje.
Bistro’s zijn mooie locaties voor vele feesten.
Een zakelijke lunch of diner kan prima in een bistro gehouden worden, juist omdat bistro’s vaak een fijne sfeer hebben zal dit positief bijdragen aan de uitkomst van jouw vergadering.
Een bistro is dus in de oorsprong een eetgelegenheid waarbij je snel bediend wordt.
Qua grootte zit het tussen een restaurant en een kroeg in zit.
Een bijnaam voor een bistro is ook wel ‘petit restaurant’.
In Nederland spreekt men vaak over een eetcafé, in België en andere landen spreken ze ook wel over een taverne.