:

Wat eet je bij een bistro?

Laura Franse Storm
Laura Franse Storm
2025-09-02 19:32:47
Count answers : 31
0
Bekende gerechten die je in een Franse bistro eet, zijn uiensoep, confit de canard, steak frites en een klein kaasplankje of een puntje tarte tatin toe. In Parijs zijn de brasseries vaak een stuk groter van formaat dan de bistro-op-de-hoek: het zijn grote eetzalen met spiegels en kroonluchters. Hier kun je van ’s ochtendsvroeg tot ’s avonds laat aanschuiven voor een maaltijd en een glas wijn. De keuze is reuze op de menukaart. Van oesters, fruits de mer en royale porties Elzasser zuurkool tot crème brûlée, je vindt het hier allemaal. Klassiekers op de menukaart zijn oeuf mayonnaise, escargots, Elzasser zuurkool en chocolademousse.
Fem Pierson
Fem Pierson
2025-08-24 21:07:51
Count answers : 25
0
Van kikkerbilletjes en stoofvlees in de bistro tot kreeftensoep en eendenborstfilet in de brasserie: lekker eten kunnen gasten bij beiden. Een eetcafé wordt in Frankrijk een bistro genoemd en is een eenvoudige eetgelegenheid die tussen een café en een restaurant in zit. De bistro komt uit Rusland, waar het woord ‘bystrò’ snel betekent. Na de Napoleontische Oorlogen keerden Franse soldaten in 1815 uit Rusland terug en namen het toegankelijke eetconcept mee. In Frankrijk bestonden tot die tijd alleen restaurants voor de rijke burgers, maar de bistroformule was al snel succesvol bij het werkvolk. Pas rond 1960 kwamen de eerste bistro’s naar Nederland. De brasserie (het Franse woord voor brouwerij) is ontstaan in de negentiende eeuw in een Duitse brouwerij waar het bier ter plekke kon worden geconsumeerd. Dit soort brouwerijen met café kwamen later ook naar Frankrijk, waar het de naam ‘brasserie’ kreeg. Uiteindelijk openden er ook brasserieën waar geen bier meer werd gebrouwen en ontstond de typische Parijse brasserie: een ruime zaal met hoge ramen en spiegels, waar gasten konden eten en drinken. Het oorspronkelijke verschil tussen een bistro en een brasserie is dan ook dit laatste: brasserieën zouden gevestigd moeten zijn in een pand met hoge ramen. In de traditionele Parijse brasserie Bofinger zie je dit nog terug: met hoge ramen, veel spiegels en wit gedekte tafels ademt alles een brasseriesfeer uit.

Lees ook

Wat eet je in een Franse bistro?

Je eet de volgende gerechten in een Franse bistro: Ratatouille Croque-monsieur Quiche lorraine Lees meer

Wat kenmerkt een bistro?

Een bistro is van oorsprong een kleine, informele eetgelegenheid die eenvoudige, huiselijke gerechte Lees meer

Veerle de Boer
Veerle de Boer
2025-08-19 22:08:55
Count answers : 37
0
Een bistro is van oorsprong een kleine, informele eetgelegenheid die eenvoudige, huiselijke gerechten serveert. Denk aan klassiekers zoals steak frites en coq au vin, geserveerd in een gezellige, intieme setting. Wat eet je in een bistro?
Tess de Gruijter
Tess de Gruijter
2025-08-09 00:03:32
Count answers : 25
0
Bij een bistro eet je bijvoorbeeld boeuf bourguignon, coq au vin, quiche lorraine, ratatouille, gratin dauphinoise. Kip à la bonne femme is een heerlijk traditioneel Frans gerecht. Confit de Canard is een klassieker uit het zuiden van Frankrijk. Mosselen staan op elke bistro-kaart. Quiche Lorraine komt uit de Elzas. Kalfsstoofpot in romige witte saus is een Franse klassieker uit de Franche-Comté.

Lees ook

Wat is het verschil tussen bistro en brasserie?

Een bistro is de Franse versie van ons eetcafé, vaak een knusse zaak met kleine tafeltjes en de kenm Lees meer

Wat is casual dining?

Fast Casual Dining is ontstaan uit het feit dat het opgewaardeerde fastfood is. Origineel werd er “f Lees meer

Amélie van der Laar
Amélie van der Laar
2025-08-08 21:18:59
Count answers : 35
0
Een bistro is van oorsprong een kleine, informele eetgelegenheid die eenvoudige, huiselijke gerechten serveert. Denk aan klassiekers zoals steak frites en coq au vin, geserveerd in een gezellige, intieme setting. Ze bieden precies wat we nu zoeken: een mix van gezelligheid, hoogwaardige gerechten en een ongedwongen sfeer. Geen stijf gedoe, maar puur genieten met een vleugje klasse. Voor wie houdt van bourgondisch tafelen met een Franse twist, zijn deze plekken een must-visit.
Vigo Spreeuw
Vigo Spreeuw
2025-08-08 20:54:41
Count answers : 32
0
Een bistro is een soort eetcafé of petit restaurant vaak met een Frans karakter. Een bistro wordt ook wel petit restaurant genoemd. In Nederland spreekt men vaak van een eetcafé, in België en andere landen soms van een taverne.
Joris Biharie
Joris Biharie
2025-08-08 19:56:21
Count answers : 18
0
In een bistro kun je eten zoals kikkerbilletjes en stoofvlees. De bistro komt uit Rusland, waar het woord ‘bystrò’ snel betekent. De bistroformule was al snel succesvol bij het werkvolk. In Frankrijk bestonden tot die tijd alleen restaurants voor de rijke burgers. De bistro is een eenvoudige eetgelegenheid. Het oorspronkelijke verschil tussen een bistro en een brasserie is dat brasserieën gevestigd moeten zijn in een pand met hoge ramen. De bistro is een eetcafé. Het werkvolk kon er gemakkelijk en snel iets gaan eten. Bij een bistro kun je eenvoudig gaan eten. Een bistro is een soort eetgelegenheid waarbij je kan eten en drinken. Een bistro is een委Easygelegenheid die tussen een café en een restaurant in zit.