:

Wat eet je in een Franse bistro?

Bente Hehl
Bente Hehl
2025-08-28 01:13:55
Count answers : 29
0
In een Franse bistro eet je onder andere coq au vin, dat een klassiek gerecht is waarbij kip langzaam wordt gestoofd in rode wijn, met spekjes, uien en champignons. Of je kunt kiezen voor kip à la Normande, een typisch Frans gerecht met appel en room, perfect voor een gezellige avond thuis. Voor een smaakvolle lunch of lichtere maaltijd is de tomaten quiche een aanrader, boordevol rijpe tomaten en een romige vulling. Ook kun je een lekker visje bakken en daar een zelfgemaakte ravigottesaus bij serveren, een frisse saus die perfect past bij vis en zeevruchten. Wil je echt comfort food maken, dan is tartiflette met spek en kaas het antwoord, een troostrijk gerecht uit de Franse Alpen dat perfect is voor koude dagen. En vergeet de Croque Madame niet, de beroemde Franse tosti met ham, kaas en een gebakken ei erbovenop. Heerlijk als ontbijt, brunch of lunch!
Joey Vos
Joey Vos
2025-08-22 19:04:40
Count answers : 25
0
Fransen staan bekend als ietwat arrogant als het over eten gaat, en vooruit, ze zijn ook wel erg goed. Er zijn wereldberoemde Franse gerechten zoals coq au vin, foie gras en crème brûlée, en regionale Franse signature dishes zoals Elzasser Flammkuchen, die zeker het proberen waard zijn! Ontdek hier de lekkerste Franse klassiekers, makkelijke en wat moeilijkere. En experimenteer met minder bekende parels uit de Franse keuken.

Lees ook

Wat eet je bij een bistro?

Een bistro is van oorsprong een kleine, informele eetgelegenheid die eenvoudige, huiselijke gerechte Lees meer

Wat kenmerkt een bistro?

Een bistro is van oorsprong een kleine, informele eetgelegenheid die eenvoudige, huiselijke gerechte Lees meer

Jennifer van Breukeleveen
Jennifer van Breukeleveen
2025-08-09 00:01:57
Count answers : 29
0
In een Franse bistro kun je verschillende gerechten eten, zoals bouillabaisse, salade Niçoise, boeuf Bourguignon, ratatouille en crème caramel. Een échte bouillabaisse bestaat eigenlijk uit twee gerechten: de vijf soorten vis en de soep/saus waarin ze gestoofd zijn. De salade Niçoise kan met bonen of zonder bonen, of zelfs aardappel, gemaakt worden, met tonijn, ansjovis of allebei. Boeuf Bourguignon is een stoofvlees dat profiteert van goede wijn, dus een lekkere Pinot Noir uit de Bourgogne is een goede keuze. Ratatouille is een groentegerecht dat draait om structuur en het laten samensmelten van smaken, met lang gestoofde aubergine en royale hoeveelheid olijfolie. Crème caramel is een romige pudding in een geweldige karamelsaus, gemaakt met een heel ei, waardoor de crème wat steviger is en goed te storten.
Jay Blom
Jay Blom
2025-08-08 23:23:40
Count answers : 38
0
Je eet de volgende gerechten in een Franse bistro: Ratatouille Croque-monsieur Quiche lorraine Steak tartare Citroentaart Bechamelsaus Moelleux au chocolat Franse uiensoep Clafoutis Elsässer flammkuchen Coq au vin Boeuf bourguignon Salade niçoise Madeleines Mosterdsoep Geitenkaassalade Remouladesaus Pommes duchesse Entrecote bordelaise Gratin dauphinois

Lees ook

Wat is het verschil tussen bistro en brasserie?

Een bistro is de Franse versie van ons eetcafé, vaak een knusse zaak met kleine tafeltjes en de kenm Lees meer

Wat is casual dining?

Fast Casual Dining is ontstaan uit het feit dat het opgewaardeerde fastfood is. Origineel werd er “f Lees meer

Jelle van de Berg
Jelle van de Berg
2025-08-08 22:21:12
Count answers : 15
0
Direct glijden de bekende Bistro Klassiekers als een film door mijn hoofd: boeuf bourguignon, coq au vin, quiche lorraine, ratatouille, gratin dauphinoise, en ga zo maar door. Klassiek kipgerecht uit de Bourgogne. Het is een eerlijke stoofpot met kip, rode wijn, spek en champignons. Mosselen (moules) staan op elke bistro-kaart. Stoven hoort bij de winter. En in Frankrijk wordt graag gestoofd. Confit de Canard is een klassieker uit het zuiden van Frankrijk. Kip à la bonne femme is een heerlijk traditioneel Frans gerecht. Deze Franse klassieker komt uit de Elzas. Kalfsstoofpot in romige witte saus. Franse klassieker uit de Franche-Comté.
Ninthe Mahabier
Ninthe Mahabier
2025-08-08 19:24:49
Count answers : 27
0
In een Franse bistro eet je onder andere escargots, oeufs mayonnaise of uiensoep als voorgerecht. De voorgerechten zijn misschien wel onze favoriete gang wanneer het over klassieke gerechten in een Franse bistro gaat, van terrine tot bouillabaisse. Bij de hoofdgerechten pakken de Fransen flink uit, met volle smaken en typische Franse ingrediënten. De hoofdrolspeler mag dan vaak vis of vlees zijn, gelukkig is er voor de vegetariër ook genoeg te kiezen, zoals Boeuf Bourguignon, Entrecôte van de grill met persillade van Alain Caron, spaghetti met mosselen, witte wijn en crème fraîche of kabeljauw met beurre blanc. Om af te ronden zijn er diverse desserts, zoals cannelés, îles flottantes met salted caramel, crème brûlée of klassieke crêpes Suzette.
Laurens Post
Laurens Post
2025-08-08 19:22:14
Count answers : 36
0
Een heerlijk Frans recept van de dag, de kechie is gevallen op de Steak au Poivre. Dit is ook wel een pepersteak. Het is rechstreeks afkomstig uit de Franse bistro. Combineer het met aardappels en een bijpassende groenten. Hier kun je zoveel in variëren als je zelf wilt, brocolli en bloemkool uit de oven zijn echte aanraders.