:

Welke yoghurt voor dressing?

Mats van Oirschot
Mats van Oirschot
2025-09-06 03:26:27
Count answers : 38
0
Yoghurt als basis voor een dressing Voor de yoghurt dressing heb je een paar basis ingrediënten nodig. De smaak valt of staat bij de keuze voor de yoghurt. Een magere yoghurt maakt de dressing calorie arm, maar is ook zuurder van smaak. In dit recept is Griekse yoghurt met 2% vet gebruikt. Het spreekt voor zich dat de 5% of 10% ook gebruikt kunnen worden.
Inaya van de Velden
Inaya van de Velden
2025-09-04 06:30:25
Count answers : 37
0
Remia Salata Magere Yoghurt is een heerlijke dressing voor over de sla of rauwkost en is bereid met biologische yoghurt. De ingrediënten zijn biologische magere yoghurt 25%, raapolie, water, natuurazijn, groenten 7% (ui en paprika), suiker, vrije uitloop ei en eigeel, bieslook 2,5%, gemodificeerd zetmeel, zout, citroensap, prie-extract, ui concentraat, natuurlijk aroma (melk), mosterdmeel, verdikkingsmiddel: guarpitmeel, antioxidant: E385. Allergenen informatie: Melk Ja Ei Ja Mosterd Ja

Lees ook

Hoe maak ik een gezonde vinaigrette?

Snufje zout en peper 1 theelepel mosterd 1 eetlepel wittewijnazijn 3 eetlepels olijfolie (extra v Lees meer

Hoe maak ik een simpele dressing?

Om een simpele dressing te maken, zijn er drie opties: Basis dressing, Yoghurt dressing en Italiaans Lees meer

Veerle de Boer
Veerle de Boer
2025-08-24 15:24:53
Count answers : 37
0
Doe 2 eetlepels Griekse of plantaardige yoghurt met 1 eetlepel mayonaise, 1 eetlepel honing of ahornsiroop en 1 eetlepel citroensap in een maatbeker en meng dit goed door elkaar. Gebruik dan bijvoorbeeld sojayoghurt of een andere plantaardige yoghurt, plantaardige mayonaise en ahornsiroop. Dit is ruim voldoende voor één salade. Ook is dit dressing recept makkelijk om te toveren in een plantaardige/vegan versie.
Florian Mohamed
Florian Mohamed
2025-08-19 12:18:46
Count answers : 22
0
Welk type yoghurt is geschikt om dressing te maken? De keuze voor de soort yoghurt is essentieel en beïnvloedt de uiteindelijke smaak en textuur van de dressing. Griekse yoghurt, met zijn dikke en romige consistentie, is een populaire keuze, omdat het een stevige basis biedt. Naturel yoghurt is een goede basis voor meer controle over de smaak, terwijl volle yoghurt een rijker resultaat oplevert. Het gebruik van magere yoghurt in een dressing kan ook, maar de consistentie kan soms wat dunner uitvallen.

Lees ook

Hoe heet de vloeibare saus op basis van vinaigrette?

De vloeibare saus op basis van vinaigrette heet vinaigrette. Er zijn verschillende recepten voor vin Lees meer

Wat is de verhouding olie-azijn voor vinaigrette?

Een belangrijk ezelsbruggetje bij het maken van een dressing is 1 deel azijn op 3 delen olie. De azi Lees meer

Maud Visser
Maud Visser
2025-08-08 21:17:03
Count answers : 27
0
Voor de yoghurt-mayonaise dressing heb je 4 el yoghurt nodig. De yoghurt kun je combineren met mayonaise, olijfolie, water, peper en zout. Klop met een garde de mayonaise, yoghurt en het water tot een glad mengsel. Schenk vervolgens de olijfolie op de dressing, maar roer het er nog niet doorheen. Breng vlak voor het serveren de dressing op smaak met peper en zout en roer het geheel nog even goed door.
Carlijn Kort
Carlijn Kort
2025-08-08 18:52:42
Count answers : 32
0
Om een yoghurtdressing te maken worden de volgende ingrediënten gebruikt: 1 el mayonaise 2 el yoghurt 1 el citroensap 1 teen knoflook Evt. 5 gr bieslook Peper en zout. Hak de knoflook en de bieslook fijn. Meng de yoghurt en de mayonaise. Voeg het citroensap, de knoflook en de bieslook toe. Roer goed met een garde. Breng de yoghurtdressing op smaak met peper en zout. Wil je een iets dunnere dressing? Voeg dan een beetje water toe. Je kan de dressing ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast. Yoghurtdressing recept: 2 el yoghurt. De zoete yoghurt is namelijk in alle varianten een prima basis. Raspberry: mix met verse rabarber, circus aardbeien en crumble, of met noten.

Lees ook

Wat is het verschil tussen een dressing en een vinaigrette?

Het verschil tussen een dressing en een vinaigrette is niet altijd even duidelijk. Vinaigrette is we Lees meer

Victoria Wolters
Victoria Wolters
2025-08-08 18:42:14
Count answers : 30
0
Roer de yoghurt, de extra vierge olijfolie, de mosterd, de fijngesneden peterselie, wat peper en eventueel zout goed door elkaar. Een echte klassieker: een dressing van yoghurt, mosterd en kruiden. Ingrediënten zijn 4 el milde yoghurt, 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl dijonmosterd en 1 el verse peterselie.