Wat serveer je bij de kaas- en wijnavond?

Johannes Bos
2025-08-08 15:04:57
Count answers
: 4
Je serveert bij een kaas- en wijnavond een kaasplankje.
Een kaasplank met witte wijn combineer je met: geitenkaas gesneden fuet vijgen zoet appeltje druiven knapperige toastjes amandelen abrikozen chutney verse tijm.
Een kaasplank met mousserende wijn combineer je met: zachte kazen zoals brie en camembert mango chutney gedroogde abrikozen crackers walnoten.
Een kaasplank met roséwijn combineer je met: vijgenjam komkommer olijven noten verse frambozen en bramen.
Houd zo’n 150 gram kaas per persoon aan.
Serveer de kazen op kamertemperatuur.
Zachte kazen zijn lekker op stokbrood of toast.
Leg bij iedere kaas een mesje en geef het gezelschap een eigen vorkje.
Snijd harde kazen vast in blokjes.
Dat eet makkelijker.
Leg alles los op een grote, houten serveerplank.
Varieer in kleur.
Kleine tomaten en komkommers zorgen voor een andere kleur, waardoor het geheel er meteen aantrekkelijker uitziet.