:

Wat is een Franse lekkernij?

Dylan van Velthoven
Dylan van Velthoven
2025-08-29 09:42:00
Count answers : 31
0
Macarons zijn een must-have om te eten tijdens een weekend in Parijs. Macarons zijn een Franse klassieker en worden beschouwd als een van de meest elegante zoetigheden ter wereld. Eclairs zijn een andere Franse favoriet die je niet mag missen. Madeleines zijn kleine, zachte cakejes met een delicate smaak. Chocoladebroodjes zijn officieel geen patisserie, maar zijn wel een Franse lekkernij. Tarte tatin is een echte traktatie en is perfect om te delen. Profiteroles zijn kleine soesjes, gevuld met vanille-ijs en bedekt met chocoladesaus. Perentaartjes met amandelspijs zijn absoluut een aanrader om eens thuis te maken. Charlotte russe is een elegante Franse taart met langer vingers en vaak gevuld met een romige bavarois. Citroen meringue taart ziet er altijd prachtig uit.
Meike van der Pol
Meike van der Pol
2025-08-20 19:18:17
Count answers : 27
0
Het lijkt het erop dat het aan Catherine de Médicis te danken is dat macarons op Franse bodem aanwezig zijn. Tegenwoordig dragen grote namen in de Franse patisserie zoals Pierre Hermé en Maison Ladurée bij aan de bekendheid van deze kleine koekjes die aan elkaar geplakt zijn door een rijke vulling. Waardoor ze ook bekend zijn geworden, tegenwoordig horen ze thuis tussen de populairste desserts op Instagram. Dit soezendeeg gevuld met praliné-mousseline-crème en bestrooid met amandelschilfers ontleent zijn naam aan de beroemde wielerwedstrijd die in 1891 werd opgericht en die Parijs met Brest verbond. Ongeveer twintig jaar later besloot Durand, banketbakker bij Maisons-Laffitte, hulde te brengen aan de race en zijn renners door dit wonder van verwennerij uit te vinden. De Tarte Tropézienne is symbool van de vreugde van het leven en de vakantie aan de Franse Rivièra en het lijkt erop dat het Brigitte Bardot was die de Tarte Tropézienne zijn naam gaf. Men zegt dat ze het voor het eerst proefde tijdens het filmen van “And God Created Woman” en dat ze letterlijk in de ban raakte van deze brioche gevuld met Chiboust-crème. De cannelé dankt zijn naam aan de koperen vorm waarin het gebakken is en waardoor het een dunne, gekarameliseerde korst krijgt. Drie lagen bladerdeeg waartussen twee lagen banketbakkersroom zitten … dit is natuurlijk de mille feuille! De Saint-Honoré zou in de jaren 1840 zijn uitgevonden door een jonge banketbakker van de beroemde Parijse banketbakkerij Chiboust. De banketbakker besloot zijn creatie te vernoemen naar de naam van de heilige, de voormalige bisschop van Amiens, en hem daarmee eer te betonen.

Lees ook

Wat is een typisch Frans toetje?

Clafoutis is een typisch Frans nagerecht, meestal gemaakt van kersen in een soort beslag. Het lijkt Lees meer

Wat is een dessert op het klassieke Franse menu?

Tarte au citron Mmm, Franse citroentaart, altijd een elegante afsluiter van een diner. Moelleux au Lees meer

Niels Mulder
Niels Mulder
2025-08-08 12:11:07
Count answers : 28
0
Moelleux au chocolat is een Franse lekkernij. Bij voorkeur wordt deze chocodragée warm geserveerd, zodat de zoete, donkere chocoladesaus lekker uit het midden van de cake loopt.
Mick Sahin
Mick Sahin
2025-08-08 11:15:50
Count answers : 31
0
Een Frans dessert is een lekkernij.

Lees ook

Wat zijn typische Franse gebakjes?

Mille-feuille betekent duizend lagen en die bestaan uit knapperig en luchtig bladerdeeg. Daartussen Lees meer

Wat is de betekenis van Ile Flottante?

Ile flottante vertaald uit het Frans betekent drijvend eiland. Het is een klassiek Frans nagerecht, Lees meer

Twan Aksoy
Twan Aksoy
2025-08-08 07:36:06
Count answers : 32
0
Een Franse lekkernij is onder andere de Franse uientaart. Stap voor stap een Franse uientaart maken, deze typische Franse lekkernij behoort misschien wel tot één van onze favorieten. Andere Franse lekkernijen zijn croissants, dit zijn lastig om te maken, maar wel een hele leuke uitdaging. Ook macarons, deze zijn de ultieme culinaire uitdaging, waarvoor de juiste verhoudingen belangrijk zijn. Verder zijn er nog de charlotte taart en de eclairs met gezouten karamel en chocolade, deze zijn allemaal heerlijke Franse lekkernijen.