:

Wat is een dessert op het klassieke Franse menu?

Sienna Tran
Sienna Tran
2025-08-08 12:53:48
Count answers : 0
0
Een echte Franse klassieker is de citroen meringue taart. Dit is een klassiek Frans dessert, dat je hier in de regio op vrijwel iedere menukaart aantreft: ‘profiteroles au chocolat’ oftewel ‘chocoladesoesjes’. De bûche is toch wel hét klassieke Franse kerstdessert bij uitstek. De bûche de Noël – oftewel ‘boomstam’ (bûche = haardblok ; bûche de noël= boomstam – vanwege de vorm) is hét klassieke dessert voor een Frans kerstdiner. Ook een Franse klassieker zijn de citroen-meringue taartjes.
Pim Veenstra
Pim Veenstra
2025-08-08 09:22:44
Count answers : 3
0
Wat mij betreft is crème brûlée de ideale afsluiter van het kerstdiner of gewoon wanneer een grote groep vrienden komt eten.
Gijs van de Wal
Gijs van de Wal
2025-08-08 07:13:13
Count answers : 4
0
Een Frans dessert waar je gasten waarschijnlijk van zullen genieten, is een pavlova of deze mooie Charlotte Russe taart. Een galette ziet er ook altijd spectaculair uit en is makkelijk om te maken. Deze met rood fruit is heerlijk voor in de zomer. Dat valt reuze mee, met onze recepten lukt het iedereen om een heerlijke Frans dessert te maken. Wil je liever iets kleins voor bij de koffie, dan raden wij ons madeleine recept aan. Heerlijke zachte cakejes met een vleugje koffie. Of ga aan de slag met macarons, dit kleine zachte, chewy koekje valt altijd in de smaak. Varieer er op los met smaken, gezouten karamel, chocola of liever een frisse smaak zoals citroen. Het kan allemaal.
Bram van der Horst
Bram van der Horst
2025-08-08 07:11:09
Count answers : 3
0
Tarte au citron Mmm, Franse citroentaart, altijd een elegante afsluiter van een diner. Moelleux au chocolat De warme chocolade loopt naar buiten zodra je je lepel erin zet. Tarte Tatin Iles flottantes Drijvende eilandjes.. Echt op-en-top Frans deze. Mousse au chocolat Onze Egbert uit de Elzas zweert bij dit recept voor chocolademousse.
Lindsey van Eck
Lindsey van Eck
2025-08-08 07:02:06
Count answers : 6
0
Dessert is het ietwat decadente, doch voor menig persoon essentieel hoogtepunt van een goede maaltijd. Een nederig dessert zoals een kersenclafoutis, afkomstig uit de Limousin streek is juist nog beter als je de pitten laat zitten. Chocoladebavarois met frambozen heeft een intensere en vollere smaak dan chocolademousse. Crème brulée is misschien wel het meeste beroemde Franse dessert, met een hemelse smeuïge vanille pudding met een glazig laagje krokante suiker. Île flottant is een klassieker uit de Franse dessertkeuken, met heerlijk lichte eiwitschuimpjes die drijven in een overheerlijke crème anglaise. Kersenclafoutis is een klassieke Franse taart, met een soort van pudding met ei, die heerlijk smaakt met fruit erbij, het beste met kersen. Tarte tatin met peer is een Franse klassieke taart met een originele twist, laat het vanille-ijs er mooi over smelten. Crêpe Suzette zijn heerlijk nostalgische pannenkoeken met appelsienpartjes en een scheutje Grand Marnier, een Frans, traditioneel dessert. Poire Belle Hélène is een klassiek Frans nagerecht, met in witte wijn gepocheerde peren, met chocoladesaus, je kan ze met een bolletje vanille-ijs serveren. Madeleines zijn zachte cakejes die het lekkerst zijn als ze lauw zijn, een klassieke Madeleine. De tekst vermeldt een reeks verschillende dessert opties: Aardbeientaart, aardbeientaartjes met vanillepudding, sachertorte, en abrikozentaart.