:

Wat is de betekenis van Ile Flottante?

Bente Yüksel
Bente Yüksel
2025-08-28 17:54:02
Count answers : 28
0
Île flottante, ook wel sneeuweieren genoemd, is een heerlijk dessert dat perfect is voor tijdens de feestdagen. Dit nagerecht is niet alleen makkelijk te maken, maar ziet er ook prachtig uit op tafel. Het dessert bestaat uit meringue die als wolken drijven in een heerlijke, romige vanille crème. De combinatie van de zachte vanillesaus en de luchtige, zoete meringue is echt heerlijk in combinatie.
Zeynep Kurt
Zeynep Kurt
2025-08-20 09:14:39
Count answers : 27
0
Île flottante is een ultiem Frans toetje. Dit dessert bestaat uit een balletje van licht, luchtig eiwitschuim, drijvend in een zee van crème anglaise. Île flottante schijnt één van de eerste gerechten te zijn die jonge koks moeten leren op school. Eigenlijk is het een kwestie van eiwit luchtig opkloppen met suiker, net als bij ongebakken meringue. Ookwel sneeuweieren genoemd of ‘drijvend eiland’. Da’s dan weer een chique woord voor vanillesaus, gemaakt van melk en eidooiers. Het is meteen ook een lekkere binnenkomer, want hiermee zet je een onmiskenbare klassieker uit de Franse keuken op tafel. Eilandjes in crème anglaise. In het Nederlands worden ze ook wel sneeuweieren genoemd of ‘drijvend eiland’. Juist dan houden we ’t toch liever op z’n zwoele Frans met île flottante.

Lees ook

Wat is een typisch Frans toetje?

Clafoutis is een typisch Frans nagerecht, meestal gemaakt van kersen in een soort beslag. Het lijkt Lees meer

Wat is een dessert op het klassieke Franse menu?

Tarte au citron Mmm, Franse citroentaart, altijd een elegante afsluiter van een diner. Moelleux au Lees meer

Aaliyah Erdoğan
Aaliyah Erdoğan
2025-08-08 09:05:55
Count answers : 32
0
Ile flottante vertaald uit het Frans betekent drijvend eiland. Het is een klassiek Frans nagerecht, eentje uit de oude doos dus. Met drijvend eiland wordt het eiwitschuim bedoeld wat op een heerlijke vanillesaus/vla drijft. Deze Ile flottante is een klassiek dessert uit de Franse keuken. Letterlijk vertaald betekent het drijvend eiland. Dit is het eiwit dat drijft op de vanillesaus.