:

Wat is de lekkerste kaas ter wereld?

Elif Hoekstra
Elif Hoekstra
2025-08-31 23:51:36
Count answers : 41
0
Een opmerkelijke blauwe kaas uit Oregon, Amerika. Hun winnende blauwe kaas, de Rogue River Blue, wordt in de herfst gemaakt van biologische koemelk. Maar goed, dan heb je wel 's werelds beste kaas op je kaasplank liggen.
Mees Scholten
Mees Scholten
2025-08-26 03:01:03
Count answers : 35
0
Uit zo’n 1.600 inzendingen is deze week de Epoisses Berthaut Perrière, uit Bourgondië, verkozen tot de beste kaas ter wereld. De Epoisses Berthaut Perrière behaalde, met 119 punten, de hoogste score. Voor het verkrijgen van een gouden medaille waren minimaal 80 punten nodig, voor een zilveren medaille 70 tot en met 79 punten en voor een bronzen medaille 60 tot en met 69 punten.

Lees ook

Wat is de Franse kaastraditie?

Chaumes, een pareltje uit de Franse kaastraditie, heeft een heel exclusief karakter. Deze kaas verbe Lees meer

Waarom houden de Fransen zo van kaas?

Do: Snijd de kaas met een specifiek mes. Elke soort kaas heeft zijn eigen mes - voor harde kazen heb Lees meer

Senn de Lange
Senn de Lange
2025-08-17 21:00:57
Count answers : 31
0
De Portugese kaas Queijo de Ovelha Amanteigado van Quinta do Pomar belandde op numero uno. Deze zachte, bijna vloeibare schapenkaas wordt gemaakt met rauwe schapenmelk en vegetarisch distelstremsel, en wordt normaal gesproken gegeten door de bovenkant eraf te snijden en de romige binnenkant eruit te lepelen. Queijo de Ovelha Amanteigado, Portugal – Zachte, rauwmelkse schapenkaas met een boterachtige textuur en subtiele bloemige tonen. Er wordt volop kaas gemaakt met alcoholische dranken, dus. Hieronder het volledige rijtje Gouden Kazen, een rondje om de wereld met voor ieder wat wils: De jury die zich stortte op de structuur, smaak en het aroma herkent gesmolten boter, citrusvruchten en exotisch fruit in de beste Parmezaanse kaas van ’t land. Deze DOP-kaas wordt 30 tot 39 maanden gerijpt.
Adam Willems
Adam Willems
2025-08-06 16:37:24
Count answers : 26
0
De World Cheese Awards zijn namelijk weer uitgereikt en daar is een winnende kaas uit de bus gekomen. En de winnaar zal je nog verbazen. Of tenminste, het land van de winnaar. Want als je dacht dat Frankrijk als kaasland overal met kop en schouders bovenuit steekt, dan heb je het mis. Geldt ook voor Nederland trouwens. Dan mogen we wel kaaskoppen genoemd worden, dat wil niet zeggen dat we ook de beste kaas ter wereld maken. Nee, ’s werelds beste kaas komt uit… Tromgeroffel… Noorwegen! Het gaat om de Nidelven Blå. Een halfvaste blauwe kaas, gemaakt in kaasmakerij Gangstad Gårdsysteri. Een strenge jury van experts, inkopers, retailers en foodjournalisten kroonden deze Noorse kaas tot beste van 4000 inzendingen.

Lees ook

Wat zijn 3 Franse kazen?

Abondance harde bergkaas van koemelk, wordt ook gebruikt in de Savoyaardse kaasfondue. Beaufort hard Lees meer

Hoe eten de Fransen meestal kaas?

De Fransen eten kaas meestal tijdens de lunch, als onderdeel van een viergangenmaaltijd. Ze beginnen Lees meer

Jinthe van der Horst
Jinthe van der Horst
2025-08-06 16:08:24
Count answers : 36
0
Op nummer 1 staat een kaas die haast iedereen weleens gebruik: Parmigiano Reggiano – oftewel Parmezaanse kaas. De tweede plek is voor Mozzarella di Bufala Campana. Nummer 3 is misschien iets minder bekend in Nederland: Stracchino di Crescenza. Opvallend is dat de top 3 volledig uit Italiaanse kazen bestaat dit jaar. De top 10 van de beste kazen ter wereld is: Parmigiano Reggiano (Italië) Mozzarella di Bufala Campana (Italië) Stracchino di Crescenza (Italië) Graviera Naxou (Griekenland) Queijo Serra de Estrela (Portugal) Burrata (Italië) Saint-André (Frankrijk) Reblochon (Frankrijk) Pljevaljski Sir (Montenegro) Mont d’Or (Frankrijk)
Senna Bos
Senna Bos
2025-08-06 15:40:05
Count answers : 27
0
Met trots laten wij weten dat de Jerseyhoeve Schorren de winnaar is geworden en daarmee opnieuw is uitgeroepen tot: beste kaas van de wereld. Jerseyhoeve Schorren ging de strijd aan met supreme winnaars: Lancashire – Greenfields Dairy (2015), Red Cheshire – Belton Cheese (2018) en Wife of Bath – Bath Soft Cheese Company (2019) en komt als beste uit de bus. In 2016 won Jerseyhoeve Schorren al de titel ‘Supreme Champion’ uit 5.000 internationale kaasinschrijvingen. De Jerseyhoeve Schorren wordt gemaakt van 100% biologische Jerseymelk. Jerseyhoeve Schorren wint ‘Best of the Best 2020’ bij de International Cheese and Dairy Awards! De oude biologische Jerseykaas: Jerseyhoeve Schorren (wordt vanaf heden verkocht als Happy Mrs. Jersey Old Wisdom) wint deze zomer bij de International Cheese and Dairy Awards: ‘Best of the Best 2020’! Vanwege COVID-19 ging de competitie dit jaar tussen de ‘Supreme Champion’ prijswinnaars van de afgelopen 5 jaar.

Lees ook

Wat is de duurste Franse kaas?

De duurste kaas ter wereld is de Pule Kaas. Deze kaas wordt namelijk gemaakt van ezelinnenmelk uit S Lees meer

Wat is de lekkerste Franse kaas?

Maroilles AOP De koning van het Noord-Franse kaasplateau die ook verwerkt wordt in veel streekgerech Lees meer